Arhiva pentru mai, 2020

 29 mai 2020

În căutarea familiei pierdute

Editura ePublishers anunță lansarea cărții „În căutarea familiei pierdute” de Vlad Robert Lutic. Evenimentul are loc online pe platforma Zoom Meeting în data de 2 iunie 2020 la ora 18:00.

Stră­bunicul, bunicul matern al mamei mele, Itzko Reznic, era evreu şi se părea că era născut undeva în Polonia. – Vlad Robert Lutic

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Mă ia cu inima

Liviu Teodorescu face echipă cu Antonio Pican și ne povestesc în prima piesă lansată împreună de la ce au probleme cu inima. Un adevărat party starter, cu energie și un beat uptempo, melodia „Mă ia cu inima” a fost compusă de catre Liviu și Pican.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Paul S. Kindstedt: O scurtă istorie a brânzei

Înaintea imperiilor și regatelor, înaintea ceramicii și scrierii, înaintea uneltelor din metal și a armelor, a fost brânza. Încă din 800 î.HR, fermierii din neolitic au început tradiția producerii de brânză, ce e aproape la fel de veche ca civilizația. Astăzi, sunt produse aproximativ 22 miliarde de kilograme de brânză pe an, ce sunt transportate și consumate în întreaga lume. Paul Kindstedt dezvăluie istoria unuia dintre alimentele cele mai îndrăgite.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 mai 2020

„Pușculița” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenÎntr-o cameră de joacă, deasupra mulțimii de jucării împrăștiate peste tot, stătea, pe un dulap înalt, o pușculiță. Era făcută din lut, în formă de purceluș, și fusese cumpărată de la un olar. Pe spatele purcelușului se zărea o gaură îngustă, ce fusese lărgită cu cuțitul, astfel încât marile monede de o coroana și bănuții să fie strecurați mai ușor înăuntru. În burta porcului de lut se adunaseră chiar două astfel de monede și o mulțime de mărunțiș. Pușculița era atât de plină încât nu mai putea zornăi atunci când o scuturai, ceea ce reprezenta cu adevărat un nivel de perfecțiune ce putea fi atins numai de o pușculița în formă de purceluș. Ea stătea pe dulap, la o înălțime impunătoare, privind în jos către restul camerei. Știa că avea îndeajuns de mulți bani în ea pentru a cumpără toate celelalte jucării, iar acest fapt o făcea să aibă o foarte bună impresie despre ea. Jucăriile gândeau la fel, dar nu dădeau glas acestui lucru, pentru că aveau atâtea altele despre care să vorbească. O păpușă mare, încă frumoasă, deși cam veche, al cărei gât rupt fusese reparat cu acul și ață, stătea într-unul din sertarele întredeschise. Ea i-a chemat pe ceilalți, „Hai să ne jucăm de-a oamenii, este un joc nemaipomenit!”

Imediat a pornit o mare zarvă. Până și gravurile, ce erau atârnate pe perete, s-au răsucit din pricina emoției, și au arătat celorlalți că pe partea lor din spate nu era nimic, deși nu aveau nici cea mai mică intenție să se facă astfel văzute sau să participe la joc. Era noapte târziu, însă luna strălucea prin ferestre, așa că aveau lumină pe gratis. Înainte ca jocul să înceapă, au fost invitate să ia parte toate jucăriile, chiar și vagonul de tren al copiilor, ce făcea totuși parte dintr-o tagmă mai umilă a lucrurilor de joacă. „Fiecare dintre noi are o proprie valoare,” a zis vagonul, „nu putem fi cu toții nobili, și cineva trebuie să facă și munca de jos.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ily (I Love You Baby)

Surf Mesa a lansat primul videoclip oficial pentru deja hitul „Ily (I Love You Baby)”, piesa prezentată în colaborare cu Emilee. La fel ca în cazul piesei, și videoclipul ne introduce într-o stare de bucurie și seninătate, începând de la Powell Aguirre, artistul din spatele proiectului Surf Mesa, care pornește într-o plimbare prin California de Sud, însoțit fiind fie de un Mustang vintage sau de skateboard-ul său, imagini specifice zonei pline de plaje și cu un apus extraordinar.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Liv Boeree: 3 lecții despre luarea deciziilor de la un campion de poker

E mai bine să fii norocos sau să fii bun? Ar trebui să ne încredem în intuiție sau să ne bazăm pe probabilități și să analizăm cu atenție atunci când luăm decizii importante? În acest discurs rapid, jucătoarea profesionistă de poker Liv Boeree ne împărtășește trei strategii pe care le-a învățat de la acest joc și cum le putem aplica în viața reală.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna mai 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.   iun. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii