14 noiembrie 2018

Steven Levitt: Scaunele de mașină pentru copii

Steven Levitt prezintă date care arată că scaunele de maşină nu sunt cu mult mai eficace decât centurile de siguranţă pentru protejarea copiilor de moarte în maşini. Cu toate acestea, în timpul sesiunii de Întrebări şi Răspunsuri, el prezintă un avertisment important.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 13 noiembrie 2018

Jakob Magolan: Un curs intensiv de chimie organică

Jakob Magolan se află, astăzi, aici, pentru a vă schimba percepția despre chimia organică. Într-un discurs accesibil, plin de grafice impresionante, el ne predă bazele chimiei organice în timp ce dorește să anuleze stereotipul conform căruia chimia organică este o materie de care ar trebui să ne fie frică.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 12 noiembrie 2018

Chetna Gala Sinha: Cum au transformat curajul în capital femeile din India rurală

Când bancherii au refuzat să ofere servicii vecinilor săi din India rurală, Chetna Gala Sinha a luat cea mai bună alegere: și-a deschis propria bancă, prima bancă din ţară fondată de femei şi pentru femei. În acest discurs, ea povesteşte cum femeile care au încurajat-o şi o împing în continuare să vină cu soluţii pentru cei cărora li se refuză dreptul de a beneficia de servicii bancare tradiţionale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 9 noiembrie 2018

James Burchfield: Mixează la platane (invizibile)

Percuționistul vocal James ”Poetul Audio” Burchfield oferă un spectacol complex de trei minute, în care îmbină ritmuri sexy și de hip-hop cu mixaje DJ, folosindu-și doar vocea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 8 noiembrie 2018

Bill Gates: Țânțari, malarie și educație

Bill Gates speră să rezolve câteva dintre cele mai presante probleme ale lumii folosind un nou tip de filantropie. În acest pasionat şi amuzant discurs de 18 minute, el ne cere să ne orientăm atenţia asupra două întrebări majore şi asupra felului în care am putea răspunde la aceste întrebări.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 7 noiembrie 2018

Freeman Dyson: Forme de viață la periferia sistemului solar

Fizicianul Freeman Dyson sugerează să începem să cautam forme de viață pe lunile lui Jupiter și dincolo de Neptun, în centura Kuiper și în norul Oort. Ne vorbește și despre cum ar arăta aceste forme de viață – și cum le-am putea găsi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« oct.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii