Prelegeri

 22 octombrie 2021

Clint Smith: „Odă pentru Singurul Copil Negru din Clasă”

Această animație face parte din seria TED-Ed, „Există o poezie pentru asta”, care prezintă interpretări animate ale poeziilor vechi și noi și care dau glas unora dintre cele mai mari sentimente ale vieții. Poezie scrisă de Clint Smith, regia Niv Sekar.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 octombrie 2021

Lorenzo García-Amaya: Deci…de ce ezităm când, ăăă, vorbim?

De când există limba, unii oameni au încercat să o controleze. Iar câteva dintre obiectivele cele mai comune ale regulilor de comunicare sunt „ăăă”-urile, „hmm”-urile și „deci”-urile care ne colorează conversațiile. Aceste umpluturi verbale apar de aproximativ două-trei ori pe minut în vorbirea normală. Sunt „ăăă”-urile și „off”-urile doar un obicei de care nu putem scăpa? Sau e ceva mai mult dincolo de aparențe? Lorenzo García-Amaya investighează fenomenul. [Regizor Yael Reisfeld, narator Addison Anderson, muzica de Yael Reisfeld].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 octombrie 2021

Janelle Peters: Romanii au inundat Colosseum-ul pentru lupte navale

Începând cu anul 80 d.Hr., locuitorii Romei și vizitatori de pe teritoriul Imperiului Roman umpleau etajele Colosseum-ului pentru a vedea dueluri între gladiatori, lupte între animale și întreceri între carele de luptă în arenă. Pentru marea finală, arena era inundată, scufundând scena pentru cel mai mare spectacol: lupte organizate între nave. Janelle Peters detaliază povestea acestor întâlniri epice pe apă ale romanilor. Lecție de Janelle Peters, regizată de Brett Underhill.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 octombrie 2021

Thomas L. Dawson: Ce cauzează mătreața și cum putem scăpa de ea

Pe scalpul nostru se află un tip de ciupercă ce trăiește și se hrănește acolo. Hrănindu-se constant, e în rai. În aproximativ jumătate din populația globală, această ciupercă creaază mătreață. De ce unii oameni au mai multă mătreață decât alții? Cum o putem trata? Thomas L. Dawson explorează aceast mister nedeslușit. [Regizat de Artrake Studio, narat de Addison Anderson].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 octombrie 2021

Kayla Wolf: O istorie urâtă: Inchiziția spaniolă

În 1478, Papa Sixt al IV-lea a emis un decret care le permitea monarhilor catolici Ferdinand și Isabela să elimine erezia din regatele spaniole. Inchiziția și-a îndreptat imediat atenția spre înlăturarea din regiune a oamenilor care nu erau adepți ai Bisericii Catolice— conducând la mai mult de 350 de ani de purificare etnică. Kayla Wolf aprofundează persecuția și brutalitatea din spatele Inchiziției spaniole. [Regizori Luísa M H Copetti, Hype CG, narator Bethany Cutmore-Scott, muzica de Gabriel Maia].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 octombrie 2021

Lauren Sallan: Un tur scurt al ultimilor 4 miliarde de ani (dinozaurii nu sunt incluși)

În acest tur haios valvârtej al ultimilor patru miliarde de ani de evoluție, Lauren Salallan, paleontolog și membră a organizației TED, ne face cunoștință cu unele dintre animalele sălbatice care au cutreierat planeta preistorică (de la rechini cu aripi, la crocodili galopanți și rinoceri cu gât lung) și ne arată de ce paleontologia înseamnă mult mai mult decât dinozauri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii