Prelegeri

 29 mai 2020

Paul S. Kindstedt: O scurtă istorie a brânzei

Înaintea imperiilor și regatelor, înaintea ceramicii și scrierii, înaintea uneltelor din metal și a armelor, a fost brânza. Încă din 800 î.HR, fermierii din neolitic au început tradiția producerii de brânză, ce e aproape la fel de veche ca civilizația. Astăzi, sunt produse aproximativ 22 miliarde de kilograme de brânză pe an, ce sunt transportate și consumate în întreaga lume. Paul Kindstedt dezvăluie istoria unuia dintre alimentele cele mai îndrăgite.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 mai 2020

Liv Boeree: 3 lecții despre luarea deciziilor de la un campion de poker

E mai bine să fii norocos sau să fii bun? Ar trebui să ne încredem în intuiție sau să ne bazăm pe probabilități și să analizăm cu atenție atunci când luăm decizii importante? În acest discurs rapid, jucătoarea profesionistă de poker Liv Boeree ne împărtășește trei strategii pe care le-a învățat de la acest joc și cum le putem aplica în viața reală.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 mai 2020

Oliver Jeffers: O odă adusă vieții pe Pământ

Dacă ar trebui să îi explici unui nou născut ce înseamnă să fii un om pe Pământ în secolul XXI, ce ai spune? Artistul vizual Oliver Jeffers a scris răspunsul într-o scrisoare pentru fiul său, împărtășind perle de înțelepciune asupra existenței și diversității vieții. El oferă observații asupra dramei frumoase și fragile a civilizației umane în această prezentare poetică, acompaniată de ilustrațiile și animațiile sale originale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 mai 2020

Kristie Overstreet: Ce ar trebui să știe medicii despre identitatea sexuală

Kristie Overstreet își propune să se asigure că comunitatea transsexuală primește îngrijirea medicală adecvată. În această discuție informativă, distrugătoare de mituri, ea oferă o bază pentru înțelegerea identității sexuale și ne invită să schimbăm modul în care vedem îngrijirea sănătății transsexualilor – astfel încât fiecare să obțină respectul și demnitatea pe care o merită atunci când merge la medic.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 mai 2020

Ayana Elizabeth Johnson & Jennifer Jacquet: Va rămâne vreodată oceanul fără pește?

Când cei mai mulți oameni se gândesc la pescuit, ne imaginăm că ne relaxăm într-o barcă și încet scoatem la suprafață captura zilei. Dar pescuitul industrial modern – de genul celui care ne aprovizionează rafturile magazinelor – aduce mai mult a război. Ayana Elizabeth Johnson și Jennifer Jacquet ne explică pescuitul în exces și efectele acestuia asupra ecosistemelor, siguranței alimentare, slujbelor, economiilor și culturilor de coastă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 mai 2020

Scott A. Mellor: De unde își are Thor ciocanul

Loki, creatorul de probleme, se zbate în strânsoarea de fier a lui Thor. Noaptea precedentă, s-a furișat în camera soției lui Thor și i-a tăiat frumosul păr. Pentru a repara ce a făcut, Loki se grăbește la gnomi și îi păcălește să facă un cadou pentru zei. Dorind să se întreacă în fierărit, gnomii fac un set de comori aurite, inclusiv un ciocan denumit Mjolnir. Scott A. Mellor povestește legenda ciocanului lui Thor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2020
L Ma Mi J V S D
« apr.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii