Prelegeri

 26 februarie 2021

Menno Schilthuizen: Cum evoluează animalele, insectele și plantele în orașe

În orașe, evoluția se petrece constant, întrucât numeroase plante, animale și insecte se adaptează în moduri spectaculoase habitatelor create de om. Biologul evoluționist Menno Schilthuizen folosește vietăți ciudate, precum șoareci ce iubesc fast-foodul și melci ce se răcesc singuri pentru a ilustra minunile în continuă transformare ale animalelor sălbatice urbane, și explică modul în care putem observa acest fenomen în timp real, datorită unei rețele globale de cetățeni entuziaști și pasionați de știință.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 februarie 2021

Barry Schwartz: Ce rol joacă norocul în viața noastră?

Norocul joacă un rol mult mai important în viața noastră decât vrem să recunoaștem, spune psihologul Barry Schwartz. Bineînțeles, munca din greu și respectarea regulilor te pot duce departe, dar restul poate fi redus la noroc. Schwartz analizează legătura trecută cu vederea dintre noroc, merit și succes, oferind o soluție interesantă pentru a egaliza oportunitățile – începând cu admiterea la facultate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 februarie 2021

António Guterres: Cursa spre o lume cu emisii zero începe acum

„Dacă nu acționam acum asupra schimbărilor climatice, secolul ce urmează poate fi ultimul din istoria umanității”, spune Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite. Pe măsură ce lumea își revine din criza pandemiei COVID-19, Guterres ne îndeamnă să folosim acest moment pentru a ne reconstrui, având în vedere politicile climatice ambițioase – și stabilește un plan pentru ca întreprinderile, guvernele și țările să ajungă la emisii nete zero de dioxid de carbon până în 2050. „Doar împreuna putem câștiga cursa spre emisii zero”, spune el. „Vă îndemn pe toți să vă alăturați!”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 februarie 2021

Matt Walker: Cum îți îmbunătățește somnul imunitatea

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește imunitatea e să dormi, spune specialistul în somn Matt Walker. Poate crește chiar și eficiența unui vaccin!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 februarie 2021

Amy C. Edmondson: Lider în timp de criză

Smerenia, transparența și spiritul urgenței, acestea sunt cheia succesului când vine vorba de a conduce o organizație, mică sau mare, prin orice provocări pe care le-ai putea întâlni. Expertul în leadership, Amy C. Edmondson, ne oferă sfaturi clare și exemple care l-ar putea ajuta pe orice lider să se ridice la înălțimea situației.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 februarie 2021

R. Saravanan: Devine oare vremea mai extremă?

Din 2016 până în 2019, lumea a fost martoră valurilor de căldură record, incendiilor de vegetație violente și celui mai lung sezon de cicloane de categoria 5 înregistrat vreodată. Numărul evenimentelor meteorologice extreme a crescut în ultimii 40 de ani, iar prognozele actuale sugerează că tendința va continua. Deci, înmulțirea fenomenelor meteo extreme se datorează întâmplării sau schimbării climei? R. Saravanan investighează.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Prelegeri.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2021
L Ma Mi J V S D
« ian.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii