Noutăţi despre site

 22 iulie 2019

Citatepedia aniversează 14 ani de existenţă

Iată că a mai trecut un an pentru Citatepedia și iarăși cu cele mai bune rezultate.

Cea mai spectaculoasă performanță este depășirea audienței de 850.000 de vizitatori diferiți pe lună. Este un nivel la care marea majoritate a site-urilor culturale nici nu visează, dar care dovedește că se poate.

Baza de date de la Citatepedia.ro a crescut tot cu 45.000 de citate, ca în anul precedent. Jumătate au fost adăugate de Cornelia Georgescu, care a și devenit principala participantă.

În toate limbile, Citatepedia s-a apropiat și mai mult de milion, depășind 940.000 de înregistrări.

Din păcate, unele probleme de sănătate care au apărut în primăvara anului 2019 mă împiedică să mă ocup de Citatepedia la fel de mult ca înainte. De aceea, Citatepedia trebuie să devină și mai mult a utilizatorilor săi – cam ca Wikipedia, de exemplu. Pentru aceasta este necesar să plătim programatori, ca microjoburi, care să realizeze efectiv noile facilități. Cum veniturile din publicitate abia acoperă cheltuielile de hosting și administrative (deh, așa-i în domeniul cultural), pentru finanțarea acestei acțiuni imperios necesare am lansat o strângere de fonduri. Donează pentru Citatepedia!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 6 mai 2019

320.000 de citate în română

Citatepedia.ro continuă să crească rapid în conţinut, ajungând la un număr rotund pe contor. Este minunat că atâţia oameni doresc să împărtăşească gânduri.

Cornelia Georgescu nu doar că este principala participantă, dar a depăşit 70.000 de înregistrări adăugate. Felicitări pentru extraordinara perseverenţă!

Audienţa la Citatepedia îşi revine după vacanţa de Paşte. Să vedem ce lucruri interesante se mai întâmplă!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 29 aprilie 2019

319.000 de citate în română

Hristos a Înviat!

Chiar înainte de Paşte, Citatepedia.ro a mai trecut de o mie pe contor.

Crescând iarăşi rapid, secţiunea Aforisme a depăşit 55.000. Creşterea se datorează în principal aforiştilor români contemporani, ceea ce ne bucură. Aforişti români clasici nu sunt mulţi şi, în general, sunt prezenţi în Citatepedia. Însă la aforiştii străini ar mai fi multe de făcut.

Deocamdată să ne bucurăm de zilele de sărbătoare. Apoi, să trecem la treabă!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 aprilie 2019

318.000 de citate în română, 930.000 în toate limbile

La mijloc de primăvară, Citatepedia este înfloritoare. Mai sunt doar 70.000 de înregistrări necesare pentru a atinge milionul în toate limbile. Pare mult, dar se poate rezolva în doar un an.

Secţiunea Poezii a depăşit 50.000 de creaţii, fiind la nici 10% în urma secţiunii Aforisme. Rămâne să vedem cum vor mai evolua lucrurile!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 aprilie 2019

317.000 de citate în română

Încă o săptămână, încă o mie pe contor.

Citatepedia este online de atâţia ani, încât internetul s-a schimbat substanţial. Vă daţi seama că atunci când am creat site-ul, iPhone nu apăruse, nici telefoanele cu Android?! De tablete nici nu mai vorbim.

În prezent, dispozitivele mobile sunt folosite tot mai mult pentru accesul la internet. Citatepedia încearcă să fie cât mai uşor de utilizat şi pe astfel de dispozitive. În acest sens, am mărit spaţiul dintre rânduri, pentru a evita ca două linkuri să fie prea apropiate (dificil de accesat tactil).

Noul mod de prezentare face textul mai uşor de citit, aşa că sperăm să fie o experienţă mai plăcută pentru toată lumea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 2 aprilie 2019

316.000 de citate în română şi motive româneşti

Baza de date de la Citatepedia.ro creşte într-un ritm constant, destul de previzibil. Este o bucurie de zi cu zi.

Recent, Asociaţia Culturală Citatepedia a început derularea proiectului „Cercetare pentru valorificarea motivelor tradiţionale româneşti în creaţii moderne”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul îşi propune să caute modalităţi prin care motivele româneşti să fie mai prezente în viaţa noastră. Documentăm întreaga cercetare pe site-ul MotiveRomanesti.ro. Sperăm să fie utilă pentru cât mai mulţi pasionaţi de meşterit produse artizanale, dar şi o încântare pentru c4i cărora pur şi simplu le plac motivele româneşti.

Astfel, Asociaţia Culturală Citatepedia îşi extinde spectrul de activităţi. Nu ne vom opri aici, alte proiecte fiind în stadiul de analiză şi concepere.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Noutăţi despre site.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2020
L Ma Mi J V S D
« ian.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii