TED-ED

 18 septembrie 2020

Rebekah Bergman: Persoana I vs. persoana a II-a vs. persoana a III-a

Cine spune o poveste, și din ce perspectivă, sunt cele mai importante decizii luate de orice autor. Văzută dintr-un alt unghi, o poveste se poate schimba radical. Persoanele I, a II-a și a III-a au fiecare posibilitățile și limitele proprii. Așadar, cum alegi perspectiva poveștii tale? Rebekah Bergman explorează modurile diferite de a spune o poveste.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 16 septembrie 2020

Benjamin Seibold: Ce este traficul fantomă și de ce îți distruge viața?

Conduci pe autostradă când dintr-o apar în fața ta nenumărate faruri de frânare. Nu este niciun accident, niciun semafor roșu, nicio schimbare în viteza de mers sau îngustare a drumului. Așadar, de ce este atât de mult trafic? Din cauza unui fenomen numit ambuteiaj fantomă. Benjami Seibold explică din ce cauză apare și cum am putea să îl prevenim.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 septembrie 2020

Dan Finkel: Poți oare să rezolvi ghicitoarea lui Ragnarok?

Ragnarok: sfârșitul legendar al lumii, unde giganți, monștri și zei norvegieni se luptă pentru viitor. Zeii erau învingători până când mărețul șarpe Jörmungandr a apărut. A înghițit Valhalla și s-a contorsionat deasupra pământului. Odin are destulă putere cât să-l lovească cu un fulger final, iar voi dețineți ciocanul magic, Mjölnir. Puteți oare să-l distrugeți pe Jörmungandr? Dan Finkel vă va arăta cum.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 septembrie 2020

Rod Phillips: Ce s-a întâmplat când Statele Unite au încercat să interzică alcoolul?

Pe 17 ianuarie 1920, în mai puțin de o oră de când alcoolul devenise ilegal în Statele Unite, oameni înarmați au jefuit un tren de marfă și au fugit cu whiskey în valoare de mii de dolari. A fost primul gust al consecințelor neintenționate ale Prohibiției. Deci, ce anume a fost Prohibiția, și de ce s-a întâmplat? Rod Phillips investighează acest capitol al istoriei americane.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 august 2020

Gerry Wright: Cum putem rezolva criza rezistenței la antibiotice?

Antibioticele: în spatele cortinei, ele susțin medicina modernă. Le folosim pentru a vindeca boli infecțioase și pentru a facilita totul, de la chirurgie, la chimioterapie, la transplanturi de organe. Dar am încetat să mai descoperim antibiotice noi și riscăm să le pierdem pentru totdeauna. Cum am ajuns în această situație? Gerry Wright ne împărtășește din cunoștințele sale și ne spune ce putem face cu privire la rezistența la antibiotice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2020

Iseult Gillespie: Sensul vieții potrivit Simonei de Beauvoir

La vârsta de 21 de ani, Simone de Beauvoir a devenit cea mai tânără persoană care a dat examenele de filozofie de la cea mai respectată universitate din Franța. Dar îndată ce și-a însușit regulile filozofiei, și-a dorit să le încalce. Dorința ei de a explora lumea fizică pe deplin îi va modela viața și într-un final, îi va inspira noi filozofii radicale. Iseult Gillespie explorează viața revoluționarului gânditor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED-ED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii