Fotografii

 6 iunie 2016

Regele Mihai – O copilărie fericită

Asociația România Culturală prezintă marți, 7 iunie 2016, de la ora 18:00, la Teatrul Național București (foaierul Media), vernisajul expoziției de fotografii „Regele Mihai – O copilărie fericită”, curatoriată de drd. Beatrice Todireanu.

O copilărie fericită

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 aprilie 2016

Artist talk cu Matei Bejenaru la Berlin

Pe 14 aprilie 2016, începând cu ora 19:00, Institutul Cultural Român de la Berlin îl are ca invitat pe renumitul artist român Matei Bejenaru, care participă la un artist talk dedicat temei migrației. Evenimentul se desfăşoară la sediul ICR Berlin și este susţinut în limba engleză. Aceasta reprezintă ultima manifestare din programul conex al expoziţiei „Minunata lume nouă. Case ale migranţilor români”, inițiată și organizată de ICR Berlin în colaborare cu Departamentul Europa centrală şi de sud-est din cadrul Muzeului Culturilor Europene Berlin (Koordinierung Ostmittel-und Südosteuropa am Museum Europäischer Kulturen).

Fotografie de M. Bejenaru

„Muncitori români în Nettuno, Italia, iunie 2008”, fotografie de Matei Bejenaru

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2015

Provocarea irlandeză

William Butler YeatsFoarte recent, între Crăciun şi Anul Nou, am primit un mesaj de la un cunoscut (poate e prea mult să-l numesc „amic”; mai ales acum), ajuns înalt funcţionar în cadrul „The Department of Arts, Heritage and the Gaeltacht”, organizaţie guvernamentală din Dublin.

Pe lângă tradiţionalele urări de sfârşit de an, corespondentul meu celt îmi solicita sprijinul pentru jumătatea anului 2015, când se împlineşte un secol şi jumătate de la naşterea poetului William Butler Yeats, ocazie cu care Irlanda se pregăteşte să-l cinstească aşa cum se cuvine. Am fost rugat să promovez evenimentul şi opera „Majordomului” (Butler, în eng.) Yeats în lumea culturală românească, după puterile şi priceperea proprii.

Înainte de a-i promite ceva, l-am întrebat, la rândul meu, dacă ar fi dispus să ne sprijine în 2016, când se împlinesc 150 de ani de la naşterea academicianului George Coşbuc. Din câte am reuşit să aflu, nu există poezii ale acestuia traduse în irlandeză, iar numărul celor traduse în engleză este foarte mic.

În acest context, Apelul lansat de mine se adresează cititorilor, traducătorilor şi mai ales editorilor care s-au afirmat pe Citatepedia.ro, tuturor celor care doresc, beneficiază de puţin timp liber şi au resursele necesare (preferabil cărţi tipărite), în oricare din cele 38 de limbi de aici: Citatepedia.net – şi care pot contribui la îmbogăţirea Tezaurului Citatepedia cu citate din scrierile în proză, poemele sau replici din piesele de teatru ale unuia din cei mai onoraţi irlandezi din toate timpurile.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 19 voturi
Încarc...
 1 martie 2011

So Lucky

La Chişinău, pe 26 februarie 2011, s-a desfăşurat Finala Naţională Eurovision 2011, la care au participat 25 de concurenţi. În baza deciziiei juriului şi a televotingului, a fost desemnat câştigătorul. Republica Moldova va fi reprezentată la Eurovision de formaţia Zdob şi Zdub cu melodia „So Lucky”, care a ieşit învingătoare în preselecţia naţională. Semifinalele Eurovision 2011 vor avea loc în oraşul Dusseldorf, Germania, pe 10 şi 12 mai, iar Marea Finală – pe 14 mai.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iulie 2009

La soare

Unul dintre deliciile verii: lectura în bătaia razelor soarelui

soare

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 5 voturi
Încarc...
 23 iulie 2008

Jennifer Finnigan printre cărţi

Fotografii de promovare a serialului de televiziune „Viaţa sub presiune” („Close to Home”)

Jennifer Finnigan

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria Fotografii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii