Legea Atracţiei e Legea Iubirii
Pasaj din cartea „Puterea” de Rhonda Byrne, lecturată de Michelle Popescu
Pasaj din cartea „Puterea” de Rhonda Byrne, lecturată de Michelle Popescu
Introducerea cărţii „Puterea” de Rhonda Byrne, lecturată de Michelle Popescu
La Humanitas Multimedia a aoărut în format audio nuvela „Eduard şi Dumnezeu” de Milan Kundera, din volumul „Iubiri caraghioase”, în lectura inconfundabilă a lui Victor Rebengiuc.
Iubirea este pentru Milan Kundera altceva decât blândă visare sau suspin abisal, ceva mult mai palpabil, „epidermic” aproape. Nu maladive fantasme, nu obscure pulsiuni îi împing pe eroii nuvelelor sale unul către altul: în doi, nu e loc de subtile ocoluri şi de inavuabile complexe; totul se reduce la expresia cea mai brutală a esenţialului. Cu nespusă luciditate şi cu enormă ironie, Kundera dezvăluie resorturile cotidiene ale relaţiei de cuplu, care sfârşesc prin a provoca un imens hohot de râs.
Chiar şi un scurt fragment este suficient pentru a simţi calitatea acestei lucrări:
Continuare »
Humanitas Multimedia a lansat în format audio „Minima moralia„, cunoscuta carte a lui Andrei Pleşu, chiar în lectura autorului. Pregătiţi-vă pentru o călătorie în căutarea unei conduite „a drumului către”, în jurul întrebărilor „Cum să nu te sminteşti, atunci când n-ai găsit încă reperul cuminţeniei?”, „Cum se supravieţuieşte, decent, în interval?”.
Ascultaţi un fragment şi bucuraţi-vă de vocea fermecătoare a lui Andrei Pleşu, argumentând ideea acestei lucrări:
Continuare »
Cartea anului, marea surpriză a lui 2008, după cum o numea criticul literar Dan C. Mihăilescu, „Confesiunile unui cafegiu” este o mărturie pasionantă despre supravieţuire în perioada atât de restrictivă a regimului comunist. La Humanitas Multimedia a apărut o ediţie audio, o „cafea” a unor vremuri amare, îndulcită de vocea excepţională a actorului Victor Rebengiuc.
Cu un neaşteptat talent literar, Gheorghe Florescu povesteşte despre dedesubturile aşa-numitului „comerţ socialist”, comerţ aflat, în mare parte, în mâinile Securităţii. Mica istorie se intersectează cu istoria cea mare în aceste pagini scrise cu vervă, îmbibate de atmosfera României anilor ’60-’80, cu descrieri incredibil de amănunţite ale străzilor bucureştene de altădată, cu poveşti adevărate şi personaje pitoreşti (multe încă în viaţă şi bine cunoscute). „Confesiunile unui cafegiu„, care se încheie cu evenimente din zilele noastre, fac inteligibilă o lume – lumea din care s-a născut realitatea de azi.
Un fragment din istoria palpitantă a meşteşugului de cafegiu:
Continuare »
La Humanitas Multimedia a aparut în format audio, în lectura lui Marian Râlea, „Viaţa Domnului nostru„, scrisă de Charles Dickens special pentru copiii săi.
Marian Râlea spune: „Copiii cred în povestea miraculoasă şi plină de mister a Mântuitorului. Dacă şi atunci când vor deveni mari vor avea credinţa că povestea lui Isus a fost adevărată, poate că vom trăi într-o lume mai bună şi mai fericită. Şi centrul lumii va fi pe muntele Tabor.”
Iată începutul:
Continuare »