30 aprilie 2010

Minima moralia

Minima moraliaHumanitas Multimedia a lansat în format audio „Minima moralia„, cunoscuta carte a lui Andrei Pleşu, chiar în lectura autorului. Pregătiţi-vă pentru o călătorie în căutarea unei conduite „a drumului către”, în jurul întrebărilor „Cum să nu te sminteşti, atunci când n-ai găsit încă reperul cuminţeniei?”, „Cum se supravieţuieşte, decent, în interval?”.

Ascultaţi un fragment şi bucuraţi-vă de vocea fermecătoare a lui Andrei Pleşu, argumentând ideea acestei lucrări:Andrei Pleşu spune:

Singura autoritate pe care conştiinţa individuală nu şi-o pune niciodată sau aproape niciodată la îndoială e autoritatea morală. Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemâna tuturor. În materie de etică, funcţionăm constant printr-o nedemolabilă autocomplezenta. Trăim într-o inflaţie barocă a competenţei morale, într-o lume a cărei principală dezordine riscă să fie faptul că toţi membrii ei se simt moralmente în ordine sau că toţi resimt dezordinea proprie drept neglijabilă. L’enfer c’est les autres – părem a concede cu toţii. Prin urmare, le paradis c’est nous-memes.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Minima moralia"

  1. PIRCALABU TEODORA spune:

    Multumesc pentru :Andrei Plesu,Marin Sorescu si poeziile video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook