30 aprilie 2010

Minima moralia

Minima moraliaHumanitas Multimedia a lansat în format audio „Minima moralia„, cunoscuta carte a lui Andrei Pleşu, chiar în lectura autorului. Pregătiţi-vă pentru o călătorie în căutarea unei conduite „a drumului către”, în jurul întrebărilor „Cum să nu te sminteşti, atunci când n-ai găsit încă reperul cuminţeniei?”, „Cum se supravieţuieşte, decent, în interval?”.

Ascultaţi un fragment şi bucuraţi-vă de vocea fermecătoare a lui Andrei Pleşu, argumentând ideea acestei lucrări:Andrei Pleşu spune:

Singura autoritate pe care conştiinţa individuală nu şi-o pune niciodată sau aproape niciodată la îndoială e autoritatea morală. Capacitatea de a distinge între bine şi rău, între viciu şi virtute, dreptate şi nedreptate pare a fi la îndemâna tuturor. În materie de etică, funcţionăm constant printr-o nedemolabilă autocomplezenta. Trăim într-o inflaţie barocă a competenţei morale, într-o lume a cărei principală dezordine riscă să fie faptul că toţi membrii ei se simt moralmente în ordine sau că toţi resimt dezordinea proprie drept neglijabilă. L’enfer c’est les autres – părem a concede cu toţii. Prin urmare, le paradis c’est nous-memes.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Minima moralia"

  1. PIRCALABU TEODORA spune:

    Multumesc pentru :Andrei Plesu,Marin Sorescu si poeziile video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook