16 mai 2012

Andrei Pleşu conferenţiază la Stockholm

Filosoful şi eseistul Andrei Pleşu susţine joi, 22 mai 2012, de la ora 18:30, la sediul Institutului Cultural Român de la Stockholm, o prelegere cu titlul „Toleranţa şi intolerabilul. Criza unui concept”. Prelegerea a fost prezentată pentru prima oară la Basel, în 2003, iar textul acesteia a apărut în volumul „Despre bucurie în Est şi în Vest”, publicat în 2006 de editura Humanitas.Andrei Pleşu este cunoscut cititorilor suedezi atât prin volumul „Minima moralia”, publicat în 1995 la editura Dualis, în traducerea lui Dan Shafran şi Peter Handberg, cât şi printr-o serie de articole şi interviuri apărute în presa suedeză de-a lungul anilor. „Minima moralia”, cu titlul suedez „Tårarnas Gåva: Essä om en Minimimoral”, a fost întâmpinată cu recenzii entuziaste de întreaga presă suedeză, care a descris-o drept o carte “molipsitoare şi plină de viaţă” (Dagens Nyheter), ”extrem de personală, dar foarte bine elaborată” (Svenska Dagbladet), ”o carte de o valoare universală” şi ”un val de aer proaspăt” (Ord&Bild).

Colegiul de Studii Avansate din Uppsala (SCAS) s-a aflat de altfel printre cele şase instituţii academice de prestigiu care i-au acordat lui Andrei Pleşu premiul New Europe Prize for Higher Education and Research, în 2003, premiu care a pus piatra de temelie a Colegiului Noua Europă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook