20 martie 2015

Poeţii Andrei Gamarţ şi Doina Ioanid serbează Ziua Mondială a Poeziei în Suedia

Pe 21 martie 2015, poeții Doina Ioanid și Andrei Garmarț își prezintă poemele în cadrul unor evenimente organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei la Stockholm și Malmö.

Astfel, Doina Ioanid participă la Târgul de poezie organizat la Stockholm, pentru al doilea an consecutiv, de Biblioteca Municipală. Poeta româncă citeşte, între orele 14:00-14:30, împreună cu poeta suedeză Ann Hallström. Doina Ioanid și Ann Hallström s-au întâlnit în cadrul atelierului de traduceri organizat de ICR Stockholm în 2011, ocazie cu care și-au tradus reciproc versurile în română, respectiv suedeză.

De la ora 15:00, la sediul central al Bibliotecii Municipale din Malmö, își prezintă poemele poetul și artistul Andrei Gamarţ. Alături de el, Ziua Mondială a Poeziei este serbată la Malmö de poeți din Suedia, Catalonia, Olanda, Mexic, Italia și Chile. O selecție din versurile lui Andrei Gamarţ a apărut în traducerea suedeză a poeților Gabi Eftimie și Henrik Nilsson, în 2013, în numărul special despre Bucovina publicat de revista Lyrikvännen cu ocazia participării României în calitate de invitată de onoare la Târgul de Carte de la Göteborg.

Ziua Mondială a Poeziei a fost instituită în anul 1999, de Unesco. Evenimentul de la Malmö este organizat de asociația literară Författarcentrum Syd. Participarea poeților Doina Ioanid și Andrei Gamarț la cele două programe este sprijinită de ICR Stockholm.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook