19 aprilie 2012

Literatura română contemporană, prezentată de Academia Suedeză

Luni, 23 aprilie 2012, are loc la Institutul Cultural Român de la Stockholm lansarea antologiei „Det sköna med skönlitteraturen 2: modernt och omodernt men samtida” („Ce are frumos beletristica. Modern sau nu, dar contemporan”). Antologia este editată de Academia Suedeză şi cuprinde zece texte ale unor prelegeri publice organizate de Academie şi Biblioteca Nobel în ultimii ani. Printre textele publicate în acest volum se numără şi un eseu despre literatura română contemporană semnat de Marius Chivu, eseu pe care criticul român l-a prezentat la sediul ICR Stockholm în anul 2007.

Lansarea de la ICR Stockholm cuprinde o discuţie despre literatura în traducere şi despre rolul traducătorului, la care vor participa trei dintre autorii eseurilor cuprinse în antologie: editorul Magnus Bergh, traducătoarea Maria Ekman şi Marius Chivu. În deschidere, Dan Shafran, Directorul ICR Stockholm şi traducător, va susţine o expunere cu titlul “Traducătorul – un rău necesar sau cel mai bun prieten al scriitorului”.

Programul este organizat de ICR Stockholm în colaborare cu Biblioteca Nobel şi va fi moderat de Lars Rydquist, directorul bibliotecii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook