17 octombrie 2011

Ţara fetelor

Cu ocazia apariţiei în limba suedeză a antologiei de poezie „Om jag inte får tala med någon nu” („Dacă nu am cu cine vorbi acum” – editura Tranan), Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează pe 25 octombrie 2011, de la ora 18:30, un program de lirică feminină românească, denumit „Ţara fetelor”, cu participarea poetelor Rita Chirian, Denisa Comanescu şi Adela Greceanu. Intrarea este liberă.

Cele trei invitate vor discuta cu scriitorul şi editorul suedez Jonas Ellerström despre tendinţele liricii feminine şi despre evoluţia acesteia în ultimele decenii. Titlul programului a fost inspirat de volumul de debut al Mariei Banuş, figură emblematică a poeziei feminine româneşti.

Evenimentul va cuprinde, de asemenea, lecturi în limbile română şi suedeză, în interpretarea poetelor invitate şi a actriţelor suedeze Stina Ekblad şi Basia Frydman.

Antologia „Om jag inte får tala med någon nu”, care cuprinde versurile a 27 de poeţi români contemporani, a fost descrisă în presa suedeză ca „magistrală” (Svenska Dagbladet), „amplă şi plină de viaţă” (Kristianstadsbladet), „o babilonie – dar o babilonie extrem de bine construită, ai căror autori au făcut totul, începând cu prefaţa şi terminând cu designul, pentru a crea unitate şi coerenţă” (Aftonbladet).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook