TED

 15 octombrie 2021

Lauren Sallan: Un tur scurt al ultimilor 4 miliarde de ani (dinozaurii nu sunt incluși)

În acest tur haios valvârtej al ultimilor patru miliarde de ani de evoluție, Lauren Salallan, paleontolog și membră a organizației TED, ne face cunoștință cu unele dintre animalele sălbatice care au cutreierat planeta preistorică (de la rechini cu aripi, la crocodili galopanți și rinoceri cu gât lung) și ne arată de ce paleontologia înseamnă mult mai mult decât dinozauri.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 octombrie 2021

June Tangney: Care e diferența dintre vinovăție și rușine?

Cu toții simțim la un moment dat vinovăție sau rușine. Ce e de făcut cu sentimentele astea? Psihologul clinician June Tangney distinge între vinovăția constructivă și rușinea demobilizantă, astfel încât să putem învăța cum să ne recunoaștem și gestionăm mai bine sentimentele. (Acest videoclip face parte din seria TED „Cum abordăm sentimentele dificile”.)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 octombrie 2021

Jen Gunter: De ce nu ai nevoie de 8 pahare de apă pe zi

Cunoști vechea regulă conform căreia trebuie să bei 8 pahare de apă în fiecare zi? Este doar un mit, spune Dr. Jen Gunter. În acest episod, ea ne explică modul extraordinar prin care rinichii ne mețin corpul în echilibru – și cum poți spune cu adevărat că ești deshidratat. Vrei să afli mai multe de la Dr. Gunter? Ascultă podcastul ei intitulat Body Stuff, de pe TED Audio Collective.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 octombrie 2021

Feras Fayyad: Super-eroii din viața reală care îi ajută pe refugiații sirieni

„Societatea are un set de povești pe care și le spune despre cine sunt refugiații și cum arată”, arată documentaristul și colegul TED Feras Fayyad. Cu filmele sale, el are misiunea de a separa faptele reale despre refugiați de ficțiune, ca formă de rezistență – pentru el însuși, pentru fiica sa și pentru milioanele de alți refugiați sirieni din întreaga lume. O relatare îngrozitoare, o căutare de a pune capăt nedreptății și o dovadă a puterii povestirilor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 septembrie 2021

Itamar Mann: O nouă abordare pentru apărarea drepturilor migranților

În acest discurs captivant, avocatul și colaboratorul TED, Itamar Mann detailează navigația periculoasă a solicitanților de azil care traversează Marea Mediteraneană. Cu ajutorul probelor adunate de către cercetători și activiști, dânsul ne explică modul cum avocații înregistrează progrese în ceea ce privește urmărirea penală împotriva abuzurilor asupra drepturilor omului, abuzuri care au loc pe frontierele militarizate. La nivel uman, Mann subliniază importanța obligației pe care o avem, și anume aceea de a apăra drepturile semenilor noștri de a avea o viață demnă – pentru că viitorul în ceea ce privește cum vom popula cu toții această planetă împreună depinde de acest aspect.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 septembrie 2021

Almudena Toral: Filme documentare care explorează trauma și fac loc vindecării

Cu ajutorul filmelor documentare despre supraviețuitori ai traumelor, Almudena Toral, membru TED, scoate la iveală cicatrici psihologice invizibile. Ne face cunoscută sfâșietoarea poveste a micuței Adayanci Pérez, o fetiță de șase ani din Guatemala, care suferă de tulburare de stres posttraumatic (PTSD), ca urmare a legilor de imigrație ale SUA. Un apel puternic pentru a face auzită vocea celor care sunt reduși la tăcere și a obliga guvernele să-și schimbe modul de acțiune.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2021
L Ma Mi J V S D
« sept.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii