TED

 29 septembrie 2020

Heidi Larson: De ce se răspândesc zvonurile despre vaccinuri și cum să reconstruim încrederea în vaccinuri

De ce n-au încredere oamenii în vaccinuri? Antropologul Heidi Larson explorează modul în care iau naștere zvonurile în domeniul sănătății, cum se răspândesc și cum cauzează atitudinile anti-vaccinare pe plan mondial. Deși vaccinurile nu pot scăpa de „turbulențele politice și sociale” care le înconjoară, după cum afirmă ea, primul pas în stoparea răspândirii bolilor e să vorbești cu oamenii, să-i asculți și să consolidezi încrederea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 septembrie 2020

Anastasia Penright: 5 pași pentru a te îndepărta de dramele de la locul de muncă

Indiferent în ce domeniul lucrezi, ai trecut prin drame la locul de muncă. În această prezentare amuzantă, liderul de comunitate Anastasia Penright conturează cinci pași de urmat pentru o existență mai bună alături de colegii de lucru, și atrage atenția asupra a ceea ce e cu adevărat important.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 septembrie 2020

Swizz Beatz: Cum putem sprijini și celebra artiștii contemporani

Binecunoscutul producător hip-hop Swizz Beatz pornește într-o misiune de revoluționare a modului în care artiștii își fac meseria. În acest fascinant discurs, el vorbește despre câteva dintre modurile în care îi ajută pe creatorii din breaslă să prospere, printre care și un târg mobil de artă care oferă artiștilor 100% din câștiguri, un nou sistem de comisioane pentru ca galeriile să poată finanța artiștii vizuali și Verzuz, o serie de celebrări muzicale online care aduc bucurie fanilor și profit muzicienilor. „Dacă nu protejăm arta, nu ne protejăm viitorul”, spune el.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 septembrie 2020

Yvonne Aki-Sawyerr: Cum să îți transformi nemulțumirea în acțiune

După invazia devastatoare a rebelilor din Freetown în 1999 și epidemia de Ebola din 2014, Yvonne Aki-Sawyerr, primarul orașului, a refuzat să se lase paralizată de frustrarea cauzată de status quo. În schimb, și-a folosit furia drept catalizator pentru acțiune. În acest discurs inspirațional, ne împărtășește modul în care și-a transformat orașul asumându-și riscurile necesare pentru a produce schimbări dramatice – și arată cum puteți găsi putere în nemulțumirea voastră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 septembrie 2020

Nitish Padmanaban: Ochelarii de citit ai viitorului cu autofocalizare

Pe măsură ce îmbătrânești, pierzi treptat capacitatea de a-ți focaliza vederea, un fenomen la fel de vechi ca omenirea, ceea ce duce la o dependență pentru ochelarii bifocali, lentilele de contact și procedurile precum chirurgia LASIK. Inginerul electronist Nitish Padmanaban prezintă o tehnologie de ultimă oră, care este cu adevărat încântătoare: lentile dinamice cu autofocalizare, care îți urmăresc privirea și se adaptează la ceea ce vezi, atât la apropiere cât și la distanță.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 septembrie 2020

Lucy Hone: Trei secrete ale oamenilor rezilienți

Fiecare dintre noi suferim pierderi, dar cum facem față momentelor dificile de după? Lucy Hone, cercetătoare în studiul rezilienței, vorbește despre trei strategii, asimilate de ea dureros, prin care să ne dezvoltăm capacitatea de a înfrunta dificultățile, de a depăși necazurile și de a aborda orice ne aduce viața fără ocolișuri, cu curaj și eleganță.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

septembrie 2020
L Ma Mi J V S D
« aug.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii