14 decembrie 2018

Supasorn Suwajanakorn: Videoclipuri false cu oameni reali. Cum să le identifici?

Crezi că ești priceput la a detecta videoclipuri false cu oameni celebri care spun lucruri pe care nu le-au spus cu adevărat? Vezi cum sunt acestea făcute în acest discurs surprinzător și în această demonstrație a tehnologiei. Cercetătorul Supasorn Suwajanakorn ne arată cum a creat videoclipuri false folosind modelarea 3D și inteligența artificială. Învață mai multe despre implicațiile etice și posibilitățile creative ale acestei tehnologii și despre pașii făcuți în direcția contracarării folosirii sale greșite.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 13 decembrie 2018

Azim Khamisa & Ples Felix: Ce vine după tragedie? Iertarea

Într-o noapte teribilă din 1995, nepotul de 14 ani al lui Ples Felix l-a ucis pe fiul lui Azim Khamisa într-o inițiere ritualică de gașcă alimentată de droguri, alcool și un fals sentiment de apartenență. Întâlnirea mortală i-au trimis pe Khamisa și Felix într-o meditație adâncă, pentru a ierta și a fi iertat – iar într-un act de curaj și reconciliere, cei doi bărbați s-au întâlnit și au format o legătură de durată. Împreună au folosit povestea lor ca plan pentru o societate mai bună și mai iertătoare, unde victimele tragediilor pot crește și se pot vindeca. Pregăți-vă să fiți impresionați de povestea lor inimaginabilă. „Pacea este posibilă,” spune Khamisa. „Cum știu asta? Pentru că eu mă aflu în pace.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 12 decembrie 2018

Steven Johnson: Internetul văzut ca un oraş

Steven Johnson , de la Outside.in, spune că Internetul este ca un oraş: construit de mulţi oameni, sub controlul complet al niciunuia, interconectat într-un mod complicat și totuşi, funcţionând ca multe părţi independente. În timp ce dezastrul loveşte într-un loc, în altă parte viaţa merge mai departe.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 11 decembrie 2018

Adam Alter: De ce ecranele ne fac nefericiți

Cum ne influențează ecranele și dispozitivele noastre? Psihologul Adam Alter studiază cât timp ne răpesc ecranele fără să ne dăm seama. El explică de ce toate orele acelea petrecute cu ochii în smartphone, tabletă sau computer te pot face nefericit – și ce poți face în privința asta.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 10 decembrie 2018

Mary Maker: De ce mă lupt pentru educația fetelor refugiate (cum sunt și eu)

După ce a scăpat din Sudanul de Sud distrus de război, fetița Mary Maker a găsit siguranță și speranță în școala din tabăra refugiaților din Kenya. Azi este profesoara mai multor refugiați. Ea crede că educația este unealta necesară pentru reconstruirea vieților și împuternicește o generație de fete pentru care intrarea în clasă este prea des interzisă. „În cazul unui copil din război, educația poate să transforme lacrimile pierderii într-o pasiune pentru pace,” spune Mary.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...
 7 decembrie 2018

Walé Oyéjidé: Moda care celebrează puterea și spiritul african

„A fi african înseamnă a fi inspirat de cultură și a fi plin de speranță nemuritoare pentru viitor,” spune Walé Oyéjidé. designer și TED Fellow. Prin marca sa, Ikiré Jones (puteți vedea munca lor în filmul Marvel „Pantera Neagră”), folosește design-ul clasic pentru a evidenția eleganța și grația grupurilor deseori marginalizate, în haine frumos croite, ce spun o poveste.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Se încarcă...


Aceasta este arhiva pentru categoria TED.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2018
L Ma Mi J V S D
« nov.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii