29 mai 2020

În căutarea familiei pierdute

Editura ePublishers anunță lansarea cărții „În căutarea familiei pierdute” de Vlad Robert Lutic. Evenimentul are loc online pe platforma Zoom Meeting în data de 2 iunie 2020 la ora 18:00.

Stră­bunicul, bunicul matern al mamei mele, Itzko Reznic, era evreu şi se părea că era născut undeva în Polonia. – Vlad Robert Lutic


Pornind de la jurnalul deportării lui Edouard Stiers din Bruxelles spre lagărul de concentrare Vernet (Franța), în timpul celui de-al doilea război mondial, autorul îmbină memoriile scrise de strămoșii săi cu poveștile transmise pe cale orală în cadrul familiei și cu cercetarea genealogică.

Cartea conține relatări despre evrei, comuniști și victime ale bolșevicilor din patru țări diferite: România, Imperiul Austro-Ungar (Bucovina de Nord, în prezent parte a Ucrainei), Imperiul Rus (Basarabia, în prezent R. Moldova) și Belgia. De asemenea în acest volum găsim referiri la personalități precum Paul Grigoriu, Kira Muratova, Manea Mănescu sau Ana Pauker.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook