Arhiva pentru mai 4th, 2020

 4 mai 2020

Coloana Timpului

Când ajungi la Politehnica din București, venind dinspre Splaiul Independenței, vei vedea în fața clădirii rectoratului o coloană care seamănă, în mare măsură, cu inegalabila operă de artă a lui Constantin Brâncuși de la Târgu Jiu. Datorită acestei asemănări, nici nu s-a bucurat de prea multă atenție din partea privitorilor care au trecut pe lângă ea. De altfel, nici gorjenii n-au prea înțeles, o lungă perioadă de timp, ce valoare estetică și simbolică are coloana lui Brâncuși, numind-o, peiorativ, „Sula lui Tătărăscu”.

Revenind la coloana din Politehnică, realizată de sculptorul P. Badiu în 1990, sub denumirea „Coloana Timpului” (în paranteză, „Joc cu infinitul”), voi încerca să explic interpretarea mea estetică și simbolică asupra acestei opere de artă. Această interpretare se bazează pe observația că opera sculptorului P. Badiu conține un șir de elemente geometrice care se repetă după o altă logică decât cele din „Coloana Infinitului” de la Târgu Jiu.

Coloana timpului, autor P. Badiu, 1990

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Getaway

Viki Gabor, câștigătorea concursului Eurovision Junior din 2019, lansează un nou single energic, cu good vibes, „Getaway”. Piesa „Getaway” este compusă de Fridolin Walcher (compozitorul unor piese precum „Lush Life” a solistei Zara Larsson și „Takeaway” a formației The Chainsmokers), Marli Hardwood (Kygo – „Stole The Show”), Amber Van Day și DJ Katch.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Nicaila Matthews Okome: Aceasta este revoluția activităților „side hustle”

Generațiile trecute își găseau o companie în care să lucreze și rămâneau acolo zeci de ani. Astăzi, rareori rămânem la același loc de muncă (darămite în aceeași carieră) și nu ne bazăm pe un singur venit. Instrumentele și resursele sunt la îndemâna noastră pentru a ne permite să facem ceea ce dorim și cei mai mulți dintre noi își urmează spiritul antreprenorial, chiar dacă este de partea unei slujbe tradiționale. Specialista în marketing Nicaila Matthews Okome ne ajută să aflăm mai multe despre această schimbare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 4 mai 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii