Arhiva pentru aprilie, 2020

 30 aprilie 2020

România-Sfântul Scaun, 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

Pentru a onora Centenarul relațiilor diplomatice cu Sfântul Scaun, Romfilatelia introduce în circulație marți, 5 mai 2020, emisiunea de mărci poștale „România-Sfântul Scaun, 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Post Malone record cu piesa „Circles”

Hit-ul lui Post Malone, „Circles”, a doborât recordul pentru cea mai longevivă piesă prezentă printre primele 10 poziții ale topului Billboard Hot 100. Piesa a stat în celebrul top timp de 34 de săptămâni.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Tim Harford: Un mod foarte bun de a da frâu liber creativității noastre înnăscute

Ce putem învăța de la cei mai consecvenți oameni creativi? Ei practică „multitasking-ul cu încetinitorul”, jonglând cu mai multe proiecte simultan, trecând de la o temă la alta în funcție de dispoziție, și totul fără grabă. Autorul Tim Harford ne împărtășește cum inovatori ca Einstein, Darwin, Twyla Tharp și Michael Crichton și-au găsit inspirația și și-au menținut productivitatea prin preocupări interdisciplinare.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 aprilie 2020

„Povestea unei mame” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenMama stătea lângă micuțul ei copil; era foarte tristaă pentru că se temea că acesta ar putea muri. Copilașul era foarte palid, ochișorii lui erau închiși și, uneori, scotea câte o răsuflare grea, adâncă, aproape ca un oftat, iar mama se uita la el cuprinsă de o tristețe și mai mare.

Cineva a bătut la ușă, și un sărman bătrân a pășit înăuntru. Era îmbrăcat într-un strai ce aducea cu o cergă pentru cai și avea cu adevărat nevoie de un astfel de vestmânt ca să îi țină de cald pentru că era o iarnă foarte rece; întreg ținutul era acoperit de zăpadă și gheață, iar vântul era atât de ascuțit că ar fi putut tăia fețele oamenilor ieșiți pe afară. Micuțul s-a trezit pentru un moment, iar mama, văzând că bătrânul tremură de frig, s-a ridicat și a pus o mică cană de bere pe sobă pentru a se încălzi. Bătrânul s-a așezat pe fotoliul balansoar, iar mama și-a tras un scaun aproape de el, s-a uitat iarași la copilul ei bolnav, ce continua să respire greu, și l-a prins de mâna lui micuță. „Crezi că va rămâne la mine, nu-i așa?” a zis ea. „Desigur că Preaîndurătorul Dumnezeu nu îl va lua de lângă mine.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Colț de lună

Dora Gaitanovici ne emoționează și ne cucerește prin muzica pe care o compune, prin glasul suav, prin delicatețe, prin stările pe care reușește să le exprime. Drept dovadă stă și noua piesă, „Colț de lună”, compusă de însăși Dora.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Finn Lützow-Holm Myrstad: Cum vă înșală companiile să renunțați la datele și confidențialitatea voastră

Ați citit vreodată de fapt termenii și condițiile pentru aplicațiile pe care le utilizați? Finn Myrstad și echipa sa din Consiliul Norvegian al Consumatorilor au avut nevoie de o zi și jumătate pentru a citi termenii tuturor aplicațiilor de pe un telefon obișnuit. Într-o discuție despre modalitățile alarmante cu care companiile tehnologice își înșală utilizatorii, Myrstad aruncă o privire asupra informațiilor personale pe care le-ați permis companiilor să le colecteze și asupra modului cum vă folosesc datele la o scară pe care nu v-ați imaginat-o niciodată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna aprilie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii