Arhiva pentru martie, 2020

 31 martie 2020

Lupta cu Balaurul Covid-19 continuă

Înfloresc pomii, iar Soarele, Lumina Vieţii de pe mapamond, la toţi părinteşte ne zâmbeşte din cer. A sosit Primăvara mai devreme ca de obicei. Însă oamenii de pe Planeta Albastră, care acum devine tot mai Roşie, stau disperaţi, închişi în case. Şi totuşi, de la ferestre, o salută cu expresiunea tradiţională „Bine ai venit!”

Multe flori, lalele şi zambile, în sere şi pe câmpuri din Ţara Florilor şi de la noi s-au veştejit, neadmirate din cauza stării de urgenţă, deoarece chiar de la începutul anului 2020 întreaga lume, pe neprins de veste, a fost lovită de o mare nenorocire. Coronavirusul nechemat de nimeni e la putere. Namila coseşte zilnic fără nicio milă mii de vieţi omeneşti.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Sub jurăminte

Videoclipul cântecului interpretat de Alex Roșu

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Allison Ramsey & Mary Staicu: Accidentul care a schimbat lumea

În 1928, cercetătorul Alexander Fleming s-a întors în laboratorul său și a găsit ceva neașteptat: o colonie de mucegai crescuse pe un vas Petri pe care uitase să-l pună în incubator. În jurul acestei colonii de mucegai era o zonă complet lipsită de bacterii. Ce era acest fenomen ciudat? Allison Ramsey și Mary Staicu explică descoperirea penicilinei și cum a transformat medicina.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 martie 2020

Discutabil

Lansat vineri, 27 martie 2020, primul episod al serialului online „Discutabil” a adunat, în mai puțin de 48 de ore de la difuzare, peste 80.000 de vizualizări. Regizat de Vlad Zamfirescu, pe un scenariu de Alexandru Popa, proiectul le dă privitorilor ocazia să asiste la discuțiile fictive, dar atât de recognoscibile, pe care le au câțiva actori deveniți casnici peste noapte ca urmare a situației provocate de noul coronavirus.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

O lume întreagă

Cântecul interpretat de Ioana Ignat

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Colette Pichon Battle: Schimbarea climatică va strămuta milioane de oameni. Iată cum ne pregătim

Oamenii de știință au prezis că schimbarea climatică va strămuta peste 180 de milioane de oameni până în 2100, o criză a „migrației climatice” de care lumea nu este pregătită, spune avocatul recuperării din dezastre și băștinașa din Louisiana, Colette Pichon Battle. În această prelegere pasională, lirică, ea face un apel la restructurarea sistemelor economice și sociale care duc la migrația climatică, și care a cauzat-o în primul rând, și împărtășește cum putem cultiva reziliența colectivă, cum să ne pregătim înainte de dezastre și să promovăm drepturile umane pentru toată lumea.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru luna martie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii