Arhiva pentru martie 11th, 2020

 11 martie 2020

„Ţiganii” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelCând soarele urca încă nevăzut, departe, după dealuri, rumenind zarea, pe largul șesului întins și galben, cei ce nu cunosc alt coperământ decât clopotul de azur al cerului își opriră mersul și poposiră pe marginea Elanului secătuit de arșiță. Un scurt moment de repaos, o haltă în infinit, o clipă de înstăpânire a marelui pământ pentru a purcede aiurea, unde-i duce deșirul nesfârșit al ghemului ce l-a scăpat din mâni ursita lor.

Căruțele au stat, umbrele de cai au fluturat din coame, apoi, liberați de hamurile de frânghii, au prins să pască iarba rară. Un țol negru, întins pe câțiva pari, a făcut o perdea dinspre partea vântului. O licărire sfioasă de lumină a tremurat, vâlvătaia unor flăcări albastre a zbuciumat apoi și un ceaun negru a fost așezat pe pirostrii. Puținul ce dă viață: câțiva pumni de făină galbenă ca aurul și mâna obișnuită de sare, aruncată pe fundul negru al unui ceaun, a fost de ajuns ca să înveselească hoarda. Sclipiri de argint, ca rămășiți de lună, s-au aprins în pletele femeilor, lumini de bunăvoie au scăpărat în ochii bărbaților și zarva obișnuită s-a pornit în lumea măruntă a dancilor.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ce va rămâne din noi

Cântecul interpretat de Ellie White

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Janelle Shane: Pericolul IA este mai ciudat decât credeți

Pericolul inteligenței artificiale nu constă în faptul că se va răzvrăti împotriva noastră, ci că va face exact ceea ce noi îi cerem să facă, spune cercetătorul IA, Janelle Shane. Împărtășind cei mai ciudați, uneori alarmanți, algoritmi de IA, în timp ce încearcă să rezolve probleme umane, cum ar fi crearea de noi arome de înghețată sau recunoașterea mașinilor pe drum, Shane ne arată de ce IA nu se compară cu creierele reale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 11 martie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2020
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii