Arhiva pentru aprilie 21st, 2020

 21 aprilie 2020

„Hainele cele noi ale împăratului” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenEra pe vremuri un împărat căruia așa de mult îi plăcea să fie bine îmbrăcat și să aibă mereu haine noi încât își dădea toți banii numai pe îmbrăcăminte.

Nu se îngrijea deloc de oștire, la teatru nu se ducea și nu-i plăcea să se plimbe prin pădure decât doar ca să-și arate hainele cele noi. Avea un rând de straie pentru fiecare ceas al zilei și așa cum se spune despre un rege că se sfătuiește cu miniștrii, despre el mereu se spunea că „se îmbracă”, asta fiind îndeletnicirea lui de fiecare clipă.

Orașul era plin de viață. Veneau o mulțime de străini și odată au venit și doi pehlivani care se dădeau drept țesători și spuneau că știu să facă o stofă frumoasă cum nu se mai afla alta. Nu numai că culorile și desenele erau frumoase, dar ei ziceau că hainele făcute din această stofă aveau și o însușire minunată, și anume că toți cei care nu erau potriviți pentru slujba pe care o îndeplineau și toți cei care erau proști de dădeau în gropi nu puteau să le vadă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Dance Again

Cântecul interpretat de Selena Gomez

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Adam Garske: Modul în care proiectarea de noi enzime ar putea schimba lumea

„Dacă ADN-ul este planul pentru viață, enzimele sunt muncitorii care duc la bun sfârșit instrucțiunile sale”, spune biologul Adam Garske. În acest discurs și demonstrație, ne arată cum pot cercetătorii edita și proiecta enzime pentru funcții specifice, pentru a ajuta să tratăm boli precum diabetul, să creăm detergent eficient energetic și chiar să captăm gazele de seră… și face un experiment folosind enzime pe scenă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 21 aprilie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii