Arhiva pentru aprilie 1st, 2020

 1 aprilie 2020

„Iubirea de patrie” de Gheorghe Asachi

Gheorghe AsachiToate sentimentele, care unesc pre oameni între sine și-i îndeamnă spre virtute, sunt nobile. Cinicul, ce are în dispoziția sa purure sofisme în contra tuturor sentimentelor generoase, se deprinde a se făli cu filantropia sa pentru a desprețui iubirea de patrie.

El zice: „Patria mea este lumea. Ungheriul cel mic, în carile sunt născut, nu poate avea drept de a fi preferat înaintea alegerei mele, fiindcă nu este mai presus de atâte alte țări, unde-i de asemene bine, ba poate și mai mult. Iubirea de patrie este numai un egoism obștesc a unui număr de oameni, carii locuiesc într-o țară și întru care și fac dreptăți pentru a urî pre ceilalți oameni.”

Nu te lăsa ademenit de această filozofie defăimată. Caracterul ei este a înjosi pre om, a-i tăgădui virtuțile sale, a numi deșertăciune, nebunie și destrămare toate acele ce-l înalță. A înșira o mulțime de cuvinte pompoase pentru a descuviința toate plecările omului cele nobile și toate întreprinderile lui privitoare cătră folosul societății, asemene graiuri sofistice sunt fără îndoială o știință ușoară, însă vrednică de defăimarea noastră.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Vreau acasă

Videoclipul formației Direcția 5

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Leon Marchal: Problema urgentă a animalelor crescute folosind antibiotice

ONU preconizează că rezistența microbiană va fi cel mai mare ucigaș până în 2050. „Asta ar trebui să sperie la culme pe toți”, spune inginerul Leon Marchal. El lucrează la o soluție necesară urgent: transformarea industriei masive și globale a nutrețurilor. Aflați de ce folosirea excesivă a antibioticelor în produse animale, de la șeptel la mâncarea animalelor de companie, a urcat vertiginos pe plan global, și cum putem să luăm măsuri de bun simț pentru a înlătura o potențială epidemie.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 1 aprilie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2020
L Ma Mi J V S D
« mart.   mai »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii