Arhiva pentru mai 21st, 2020

 21 mai 2020

„Floarea de aloes” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelÎntâiul pas pe care îl faci într-o casă străină, te înfioară. Neprietenos răspunde ecoul și umbra ta se zugrăvește stranie pe pereții albi. Viața statornicită are tainele ei, îmbătrânitul disc al soarelui, ce apare și dăinuiește anumite ceasuri la ferești, luminând tot altfel lucrurile, le dă o șlefuire, un lustru, cu care ochii tăi se deprind și fără de care nu pot fi veseli.

În pridvorul tăcut, știi că în cutare anotimp, ca să lumineze perdelele verzi de frunze, albastrul va înflori strugurii de glicină; treptele scării de piatră, de le vei coborî, presimți ce mireasmă o să te întâmpine; de vei ridica ochii peste marginea verde a stratului, ți se va părea firesc că în aer joacă pulberea de aur a stânjeneilor; de te vei întoarce spre răsărit, floarea soarelui ce poartă un nimb în jurul ei, nu te va mira că o biată floare îți arată imaginea soarelui pe pământ…

Dar eu, nu le puteam ști acestea la vârsta mea și intrând în casa străină pe care o cumpărase tata, cu tot cuprinsul și gospodăria ei, am resimțit-o fără să vreau de la întâiul pas pe care l-am făcut trecând pragul…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Daisies

Katy Perry nu încetează să își surprindă fanii. După ce a anunțat că este însărcinată, artista începe un nou capitol muzical prin melodia „Daisies”, pentru care a filmat și un videoclip boem, în care o putem vedea pe Katy în toată splendoarea noului rol.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Alex Honnold: Cum m-am cățărat pe o stâncă verticală de 1.000 de metri – fără frânghii

Imaginează-ți că ești în centrul unei stânci verticale de 1.000 de metri, fără frânghii care să te prindă dacă cazi. Pentru cățărătorul profesionist Alex Honnold, această scenă amețitoare a marcat culminarea unui vis de zece ani. În acest discurs interesant, ne povestește cum s-a cățărat pe vârful El Cap, cea mai periculoasă cățărare liberă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 21 mai 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii