Arhiva pentru mai 5th, 2020

 5 mai 2020

„Rățușca cea urâtă” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenEra vreme frumoasă. Era vară, holdele erau galbene, ovăzul verde, fânul era clădit în căpițe și cocostârcul se plimba pe câmp cu picioarele lui lungi și roșii și clămpănea pe egiptenește, fiindcă limba asta o învățase de la maică-sa.

De jur împrejurul ogoarelor și al pășunilor erau păduri mari și în mijlocul pădurilor heleșteie adânci. Ce frumos era pretutindeni! Pe locurile acestea era un conac vechi, înconjurat de șanțuri adânci; de la ziduri până la apă găseai tot bălării, așa de înalte, încât unui copil, stând în picioare printre ele, nu i s-ar fi văzut capul. Și erau așa de dese și de încâlcite, că te puteai rătăci prin ele ca-n pădure. În bălăriile acestea ședea o rață în cuibar și clocea; până să iasă puii, rața se plictisea grozav; nimeni nu venea să vadă ce mai face; celelalte rațe mai bine se plimbau pe apă decât să vie până aici sus, să se așeze sub un brusture și să stea de vorbă cu dânsa.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Mă rup

Nicole Cherry a pregătit o surpriză pentru fanii săi și lansează melodia „Mă rup”. Artista celebrează în avans cei șapte ani de carieră, pe care îi împlinește pe 4 mai, cum altfel, decât prin muzică nouă. Piesa „Mă rup” este compusă de Mario Stoica, pe versuri de Irina Cupco și Anastasia Sandu și a fost produsă în studiourile Famous Production.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Karissa Sanbonmatsu: Biologia genului, de la ADN la creier

Cum funcționează exact genul? Nu este vorba doar despre cromozomii noștri, spune biologul Karissa Sanbonmatsu. Într-o discuție vizionară, ea împărtășește noile descoperiri din epigenetică, studiul emergent al modului în care activitatea ADN-ului se poate schimba permanent pe baza factorilor sociali, precum trauma sau dieta. Aflați cum experiențele de viață modelează modul în care se exprimă genele – și ce înseamnă asta pentru înțelegerea noastră despre gen.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 5 mai 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii