Arhiva pentru iunie 8th, 2021

 8 iunie 2021

„Reveria unei statui” de Dimitrie Anghel

Dimitrie AnghelPe piedestalul lui de marmoră, din ziua solemnă când buciumul a sunat prelung și alba pânză ce-l acoperea a căzut ca luată de vânt, pe calul de bronz, cu piciorul ridicat, gata parcă să pășească de pe soclu, înțepenit puternic în scări, ținând în dreapta buzduganul, cu cununa de bronz pe creștet, Ștefan-Vodă privește parcă înaintea lui peste veacuri.

De-a dreapta și de-a stânga, tunurile mute străjuiesc, și vântul toamnei târzii, trecând cu suflarea lui rece, îi murmură parcă un cântec trist, o întâmplare străveche, un basm din vremuri legendare.

Soarele l-a luminat cu strălucirea lui de foc, ploi de primăvară l-au spălat, iernile i-au schimbat pe rând hlamidele de hermină, și anii au trecut tot mai mulți, tot mai mulți…

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Racheta

Videoclipul cântecului interpretat de Delia

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Melody Smith: Cum produc oasele sânge?

Oasele par să fie solide ca piatra, dar de fapt sunt poroase în interior. Cele mai multe oase lungi din scheletul tău au un miez gol umplut cu măduvă osoasă moale. Elementele cele mai importante ale măduvei sunt celulele stem, iar pentru pacienții cu cancer de sânge avansat, precum leucemia sau limfomul, cea mai bună șansă pentru vindecare este adeseori un transplant de măduvă osoasă. Cum funcționează această procedură? Ne explică Melody Smith.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 8 iunie 2021.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2021
L Ma Mi J V S D
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii