Arhiva pentru noiembrie 1st, 2017

 1 noiembrie 2017

259.000 de citate în română şi alte numere fabuloase

Citatepedia funcţionează din plin pe toate planurile.

Să atingem 259.000 de citate în română era ceva previzibil pentru cei care vizitează frecvent Citatepedia.ro. Dar ştiaţi că tot acum am depăşit 870.000 de citate în cele 42 de limbi de pe Citatepedia.net?!

Şi asta încă nu este noutatea cea mai mare! În luna octombrie 2017, Citatepedia.ro şi-a depăşit recordul de audienţă lunară, înregistrând 566.716 de vizitatori diferiţi (694.655 de vizite). Este o creştere de circa 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce este spectaculos la acest nivel de audienţă. Iar statistic vorbind, luna noiembrie trebuie să fie chiar ceva mai sus decât luna octombrie. Cine face un pronostic?

Noul proiect „Cugetările româneşti cuceresc lumea” – realizat de Asociaţia Culturală Citatepedia şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional – a pornit foarte bine pe Facebook. Abia aşteptăm ca şi motoarele de căutare să îi descopere toate cele 1.000 de cugetări traduse în 5 limbi de circulaţie internaţională! Ne puteţi da o mână de ajutor pentru promovarea culturii române în lume, scriind despre proiect şi distribuind cugetările pe reţelele sociale. Mulţumim!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...
 

Conferinţa femeilor francofone

În perioada 1-2 noiembrie 2017, are loc la Bucureşti „Conferinţa femeilor francofone”, organizată de România şi Organizatia Internaţională a Francofoniei (OIF), sub înaltul patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis. Pentru a marca acest eveniment, Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor şi efectelor poştale româneşti, introduce în circulaţie, la 1 noiembrie 2017, emisiunea „Conferinţa femeilor francofone”. Iniţiatorii constituirii comunităţii francofone sunt: Léopold Sédar Senghor (Senegal), Habib Bourghiba (Tunisia), Hamani Diori (Niger) şi Norodom Sihanouk (Cambogia).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

În jurul Marii Uniri de la 1918

Publicul este așteptat joi, 2 noiembrie 2017, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții „În jurul Marii Uniri de la 1918. Națiuni, frontiere, minorități” de Lucian Boia, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment vorbesc, alături de istoricul Lucian Boia, politologul Ioan Stanomir și jurnalistul Marian Voicu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Lovesc, deci exist

Filmul „Lovesc, deci exist” realizat de Marius Th Barna, după scenariul lui Bogdan Ficeac, are premiera pe 16 noiembrie 2017, la Cinema Eforie din București și prezintă realitatea cruntă, sufocantă, care ne înconjoară zi de zi. Acesta decriptează situațiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii și a manifestărilor violente. Filmul vorbeşte în mare despre violenţa care ne înconjoară şi surprinde interviuri cu diverşi respondenţi, cu profile psihologice diferite, care împărtăşesc micului ecran cazurile de violenţă la care au fost supuşi.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Grady Booch: Nu vă temeţi de superinteligenţa artificială

Noile tehnologii generează noi anxietăți, spune omul de știintă și filozoful Grady Booch, dar nu trebuie să ne temem de o inteligență artificială atotputernică și fără sentimente. Booch ne domolește cele mai mari temeri – induse de literatura ştiinţifico-fantastică – despre computerele superinteligente explicând cum le vom învăța, nu programa, să împărtășească valorile noastre. În loc să ne facem griji în legătură cu o amenințare inexistentă, el ne îndeamnă să ne gândim cum va influența inteligența artificială viața umană.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 1 noiembrie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii