Arhiva pentru noiembrie 22nd, 2017

 22 noiembrie 2017

Proiecţii ale culturii române în cultura europeană

Muzeul Național al Literaturii Române, împreună cu Academia Română – Secția de Filologie și Literatură și Secția de Arte, Arhitectură și Audiovizual, Institutul Cultural Român, Departamentul de Filologie, Literatură şi Lingvistică de la Universitatea din Pisa, Facultatea de Litere – Universitatea din București și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, organizează la București, între 23-24 noiembrie 2017, un simpozion științific internaţional dedicat relațiilor dintre cultura română și culturile europene cu care aceasta s-a aflat în contact (in)direct și s-a sincronizat de-a lungul timpului. Intervențiile oferă o perspectivă transversală și interdisciplinară asupra a ceea ce numim proiecțiile limbii, literaturii și culturii române în Europa. Simpozionul debutează cu o avanpremieră, pe 22 noiembrie 2017 la MNLR. În cadrul simpozionului „Proiecții ale culturii române în cultura europeană” susțin comunicări reprezentanți de primă mărime ai mediului intelectual și academic românesc și european: istorici și critici literari și de artă, profesori, cercetători.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Cultura română – între Occidentul latin şi Orientul bizantin

Duminică 26 noiembrie 2017, ora 11:00, la Sala Mică a TNB, are loc conferința cu tema „Cultura română – între Occidentul latin și Orientul bizantin”, susținută de acad. Ioan-Aurel Pop.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Să-i iert păcate

Videoclipul formaţiei Direcţia 5 featuring Adrian Sînă

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Helen Czerski: Fascinanta fizică din viaţa de zi cu zi

Fizica nu are loc doar în laboratoare elegante, ci și atunci când împingeți o tartină de pe masă, când aruncați câteva stafide într-o băutură acidulată sau când vă uitați cum se usucă o picătură de cafea. Veți deveni un oaspete mai interesant ascultând-o pe Helen Czerski cum prezintă diverse concepte din fizică, concepte cu care vă puteți familiariza folosind obiecte obișnuite din bucătăria voastră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 22 noiembrie 2017.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

noiembrie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii