Arhiva pentru iunie 4th, 2020

 4 iunie 2020

„Privighetoarea” de Hans Christian Andersen

Hans Christian AndersenPovestea pe care v-o spun acuma s-a întâmplat în China, în vremuri străvechi.

Palatul împăratului Chinei era cel mai frumos din lume, clădit numai din cel mai scump porțelan, dar așa de sfărâmicios, așa de gingaș, încât trebuia să umbli cu mare băgare de seamă prin el – să nu se spargă. În grădină erau niște flori minunate și de cele mai frumoase atârnau zurgălăi de argint, care sunau mereu, ca să nu treacă cineva pe lângă ele și să nu le vadă. Grădina era plină de minunății și era așa de mare încât nici grădinarul nu știa până unde se întinde; dacă mergeai tot înainte ajungeai într-o pădure cu copaci înalți și lacuri adânci. Pădurea mergea până la marginea mării și marea era albastră și adâncă. Corăbiile treceau chiar pe sub ramurile copacilor și într-un copac era o privighetoare care cânta așa de frumos încât până și un biet pescar care nu-și mai vedea capul de treabă și de griji se oprea în loc și asculta când venea noaptea să-și ridice năvodul.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Ești liber

Pe lângă frămantârile interioare pe care mulți dintre noi le-am avut în perioada de izolare din care am ieșit de curând, mesajul piesei „Ești liber” se referă și la o altfel de libertate, aceea a femeii independente care are curajul să renunțe la o relație în care a investit ani și sentimente, atunci când este tradată.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Isadora Kosofsky: Poze personale ale unui triunghi amoros la bătrânețe

Fotograful și TED Fellow-ul Isadora Kosofsky, este o cronicară a iubirii, pierderii și singurătății. În această prezentare, ne împărtășește fotografii din cei patru ani în care a documentat viața unui triunghi amoros al unor vârstnici – și ne dezvăluie ce ne pot învăța aceștia despre căutarea universală a identității și apartenenței.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 4 iunie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii