Arhiva pentru iunie 9th, 2020

 9 iunie 2020

Omul care semăna cu Oreste

Iertare, ilustrissime Alvaro Cunqueiro, că am împrumutat titlul celebrului tău roman, “Omul care semăna cu Oreste”! Dar se potrivea atât de bine cu eroul din acest mini-eseu încât am comis plagiatul. Sper a-mi fi iertată fapta, pentru că déjà am recunoscut-o!

Pe închipuitul Oreste din aceasă descriere l-am cunoscut cu mulți ani în urmă. Încerca marea cu degetul, alegând să facă un doctorat, sub coordonarea mea, în hăţişul încă nedesluşit până la capăt, care se cheamă «Managementul fluxurilor de materiale». A reuşit cu greu, întrucât, fiind torturat de boala mintală a nefericitului Oreste, era tot timpul bântuit de neîndurătoarele Erinii, deşi nu împlinise, în fapt, cerinţa codului grecesc al onoarei de a răzbuna presupusa asasinare a tatălui său. Dar, în mintea lui, planul misiunii era déjà conturat, căci scotocise prin toate hârtiile ce ar fi putut să-i dea dezlegarea.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Cărămidă

Videoclipul cântecului interpretat de Alexandra Ungureanu

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Dan Kwartler: Din ce cauză apar durerile de cap?

În Grecia antică, cel mai cunoscut remediu pentru o durere de cap de lungă durată era să faci o mică gaură în craniu, pe unde să se scurgă sângele presupus ca fiind infectat. Din fericire, medicii de azi nu recurg la instrumente dure pentru a trata durerile de cap, dar avem încă multe de învățat despre această boală veche. Dan Kwartler împărtășește cu noi ceea ce știm (și nu știm) despre durerile de cap.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 9 iunie 2020.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iunie 2020
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii