Arhiva pentru aprilie 8th, 2019

 8 aprilie 2019

Herghelia albastră – în Bulgaria

În anul 2019, străvechiul oraş Plovdiv este Capitală europeană a culturii. În perioada 8 – 14 aprile 2019 se desfășoară manifestarea „Bulgaria şi România împreună în teatru”. În cadrul acestui eveniment – pe 13 aprilie 2019 – are loc premiera spectacolului „Herghelia albastră” de Valeriu Butulescu, pe scena teatrului A’PART, unde autorul este invitat. Regia artistică a spectacolului este semnată de Sasho Petkov, care joacă şi rolul principal. Iar regia tehnică este asigurată de Katia Minkova. În distribuție evoluează actorii Konstandina Aleksandru, Aleksandra Slavceva, Vanghel Apostolov şi Andy Raicev.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 

Broderii de tradiţie bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare

La invitaţia muzeului Luvru, în perioada 17.04.2019 – 29.07.2019, Muzeul Naţional de Artă al României, împreună cu Muzeul Naţional de Istorie a României, Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe şi cu Mănăstirile Putna, Sucevița şi Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, participă la organizarea expoziţiei „Broderii de tradiție bizantină din România. În jurul stindardului lui Ştefan cel Mare”. Comisarii expoziției sunt Jannic Durand și Dorota Giovannoni (Muzeul Luvru), Emanuela Cernea și Iuliana Damian (Muzeul Național de Artă al României). Evenimentul este unul istoric, fiind prima expoziție de artă românească la muzeul Luvru, iar capodoperele broderiei româneşti sunt prezentate în chiar inima galeriei medievale a acestuia, printre cele mai valoroase opere artistice ale umanităţii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Constituţia României, garant al drepturilor cetăţenilor români

Având drept obiectiv o tematică în premieră legată de Constituţia României, secţiunea drepturilor și libertăților fundamentale, Romfilatelia introduce în circulație, luni, 8 aprilie 2019, emisiunea de mărci poștale „Constituția României, garant al drepturilor cetățenilor români”, în magazinele Romfilatelia.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

777

Liviu Teodorescu lansează a opta melodie de pe EP-ul „Lista de păcate”. Piesa „777” încununează primul material discografic din cariera unuia dintre cei mai talentaţi artişti din România.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Victor Rios: Ajutor pentru copiii ignorați de sistemul de educație

Să caracterizăm elevii prin ceea ce aduc ei, nu prin ceea ce le lipsește – mai ales aceia cu o copilărie grea, spune educatorul Victor Rios. Îmbinând istoria sa personală de tânăr stăruitor crescut într-un cartier sărac, Rios identifică trei strategii simple de a schimba atitudinea față de educație și solicită colegilor să-i vadă nu ca studenți-problemă, ci indivizi cu șanse de reușită, plini de rezistență, caracter și hotărâre.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 8 aprilie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii