Arhiva pentru aprilie 2nd, 2019

 2 aprilie 2019

316.000 de citate în română şi motive româneşti

Baza de date de la Citatepedia.ro creşte într-un ritm constant, destul de previzibil. Este o bucurie de zi cu zi.

Recent, Asociaţia Culturală Citatepedia a început derularea proiectului „Cercetare pentru valorificarea motivelor tradiţionale româneşti în creaţii moderne”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul îşi propune să caute modalităţi prin care motivele româneşti să fie mai prezente în viaţa noastră. Documentăm întreaga cercetare pe site-ul MotiveRomanesti.ro. Sperăm să fie utilă pentru cât mai mulţi pasionaţi de meşterit produse artizanale, dar şi o încântare pentru c4i cărora pur şi simplu le plac motivele româneşti.

Astfel, Asociaţia Culturală Citatepedia îşi extinde spectrul de activităţi. Nu ne vom opri aici, alte proiecte fiind în stadiul de analiză şi concepere.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 

Delirium

Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon, traducerea piesei aparținându-i. Insecta karamazoviană se târăște, devorează lumina, binele și adevărul și, sătulă, lasă în loc abisul în care se afundă cei 5 Karamazovi. Distribuție fac parte Mihai Smarandache, Marius Damian, Mădălina Ciotea, Sabrina Iașchevici, Alexandru Papadopol, Vlad Bîrzanu și Cezar Antal. Vocea părintelui Zosima îi aparține lui Constantin Cojocaru. Următoarele reprezentații programate sunt pe 4 și 20 aprilie 2019, de la ora 19:30, la Sala Studio.

Piesa „Delirium” este rezultatul unei colaborări dintre multi-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra. A fost pentru prima oară pusă în scenă în Dublin în 2008, iar în ea, într-un cabaret al grotescului, al păcatului și al decăderii, se împletesc muzica, dansul, jocul de păpuși și animația.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Chrysta Bell în turneul „Feels Like Love”

Artista americană Chrysta Bell, muza lui David Lynch, revine în concert la București – joi, 4 aprilie 2019, de la ora 21:00, la Control Club – cu un nou show și un nou album, „Feels Like Love”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 

Alexander Belcredi: Cum ar putea un virus de mult uitat să ne ajute să rezolvăm criza antibioticelor

„Virusurile au o reputație proastă, dar unele dintre ele, într-o bună zi, ți-ar putea salva viața”, spune antreprenorul în biotehnologie, Alexander Belcredi. În această discuție fascinantă, el ne prezintă bacteriofagii, virusuri prezente în mod natural, care vânează și ucid bacterii dăunătoare cu precizie mortală. El ne arată cum aceste organisme odată uitate, ar putea oferi o nouă speranță împotriva amenințării din ce în ce mai mari a super-bacteriilor rezistente la antibiotice.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Aceasta este arhiva pentru ziua 2 aprilie 2019.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2019
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii