31 octombrie 2014

Hărţi către stele

„Hărţi către stele” („Maps to the Stars”), cel mai recent film al regizorului canadian David Cronenberg, o satiră cinematografică la adresa showbiz-ului de la Hollywood, în care îi veţi putea vedea pe Julianne Moore, John Cusack, Robert Pattinson şi Mia Wasikowska, are premiera în România în 31 octombrie 2014.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 6 septembrie 2012

În afara legii

Începand de vineri, 7 septembrie 2012, Shia LaBeouf, Tom Hardy, Jessica Chastain, Mia Wasikowska, Guy Pearce si Gary Oldman vor descinde in cinematografele din România. În regia lui John Hillcoat, filmul „În afara legii” („Lawless”) are la bază povestea adevărată a faimoşilor răufăcători Bondurant – trei fraţi care fac contrabandă cu băuturi alcoolice şi care îşi încearcă norocul în statul Virginia, în era Prohibiţiei. Filmul va rula la cinematografele bucureştene Hollywood Multiplex Bucureşti Mall, Movieplex, Cinema City Cotroceni şi Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex şi The Light Cinema, precum şi în ţară, la Hollywood Multiplex Lotus Oradea, Cortina Cinema Digiplex Oradea, la Cityplex Constanţa şi Braşov, la Odeon Cineplex Cluj-Napoca şi în reţeaua Cinema City din Arad, Brăila, Cluj- Napoca, Timişoara, Târgu Mureş şi Constanţa, precum şi la Grand Mall Cinema – Satu Mare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 februarie 2011

Interviu cu Lisa Cholodenko şi Stuart Blumberg despre „Copiii sunt bine mersi”

Lisa Cholodenko a descoperit filmul lucrând ca asistent de montaj la lungmetraje ca „Boyz N the Hood”, alături de regizorul John Singleton sau „Used People” (regia Beeban Kidron). A studiat regia şi scenaristica la Columbia University, unde a regizat numeroase scurtmetraje premiate la festivaluri internaţionale. A debutat în lungmetraj cu „High Art”, peliculă care i-a adus în 1998 un premiu pentru scenariu la festivalul de la Sundance. Al doilea său film, „Laurel Canyon”, cu Kate Beckinsale, Christian Bale, Frances McDormand şi Alessandro Nivola, a avut premiera mondială în 2002 la Cannes şi a fost nominalizat la mai multe categorii la Independent Spirit Award. La fel s-a întâmplat şi cu al treilea său lungmetraj, „Cavedweller”, cu Kyra Sedgwick şi Aidan Quinn, care a primit premii la festivalurile de la Seattle şi Karlovy Vary.

Stuart Blumberg a scris şi a produs „Keeping the Faith”, în care joacă Edward Norton, care este şi regizorul acestui film, Ben Stiller şi Jenna Elfman. Blumberg a semnat şi scenariul pentru „The Girl Next Door”, cu Emile Hirsch şi Elisha Cuthbert. În 2009, a produs documentarul „By the People: Alegerea lui Barack Obama”. Produs pentru HBO, documentarul a rulat şi în cinematografe.

Lisa Cholodenko este regizor şi co-scenarist, iar Stuart Blumberg este scenarist al ineditei comedii „Copiii sunt bine mersi” („The Kids Are All Right„). Împreună au acordat un interviu despre concepţia, scenariul şi producţia acestui film foarte apreciat.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 11 februarie 2011

O familie de 4 plus 1

Copiii sunt bine mersi” („The Kids Are All Right„) e o comedie simpatică şi inteligentă, despre o căsnicie pe care, în general, suntem tentaţi să o credem neobişnuită, în care însă descoperim cu uimire că problemele sunt aceleaşi ca în oricare altă familie. Filmul merită văzut, deşi din timp în timp mi s-a părut că acţiunea e mult diluată şi trenează fără să ofere suficiente motive de reflecţie, dar jocul actorilor este excepţional, iar expresia sentimentelor în gesturile lor a reuşit să mă prindă. Dincolo de o oarecare suspiciune (personală) cu privire la găsirea unei soluţii care să se conformeze unei political correctness de care azi ascultă întreaga lume, finalul readuce pacea şi lămureşte lucrurile între oameni frumoşi, armonioşi, care s-au găsit şi au crescut minunat împreună, a căror viaţă poate fi considerată împlinită.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 31 ianuarie 2011

Copiii sunt bine-mersi

Annette Bening este nominalizată la Premiile Academiei pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, după ce în 16 ianuarie 2011 a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă de comedie, pentru rolul din „Copiii sunt bine-mersi” („The Kids Are All Right”). Nominalizată pentru a patra oară la Oscar, actriţa joacă aici rolul lui Nic, o mamă raţională, echilibrată, inteligentă, o doctoriţă care încearcă să îşi crească cei doi copii-adolescenţi cât mai corect, împreună cu Jules (interpretată de Julianne Moore), alături de care şi-a întemeiat o famile cu ajutorul unui donator de spermă. Regizat de Lisa Cholodenko, ea însăşi parte a unui cuplu format din două mame, în viaţa reală, lungmetrajul a primit patru nominalizări la Oscar, a câştigat recent Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie şi a fost revelaţia festivalului Sundance 2011 – cel mai apreciat festival internaţional de film independent.

„Copiii sunt bine-mersi” („The Kids Are All Right”) va rula în cinematografele din România din 11 februarie 2011, distribuit de Independenţa Film. În prima săptămâna de difuzare, 11-17 februarie, filmul va rula în trei oraşe: Bucureşti (la Hollywood Multiplex, Cinema Studio, CinemaCity Cotroceni, CinemaCity Sun Plaza şi Movieplex), Cluj (CinemaCity) şi Arad (CinemaCity).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iulie 2010

Alice în Ţara Minunilor

După „Edward Mâini-de-foarfece”, „Charlie şi Fabrica de Ciocolată”, „Legenda călăreţului fără cap” şi „Sweeney Todd”, regizorul Tim Burton şi Johnny Depp fac din nou echipă într-una din cele mai excentrice producţii Disney, „Alice în Ţara Minunilor” („Alice in Wonderland”). Interpretarea unică a poveştii, distribuţia impresionantă şi efectele nemaivăzute sunt tot atâtea motive de încântare pentru cinefili, care pot urmări acum filmul pe Blu-ray şi DVD.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii