11 februarie 2011

O familie de 4 plus 1

Copiii sunt bine mersi” („The Kids Are All Right„) e o comedie simpatică şi inteligentă, despre o căsnicie pe care, în general, suntem tentaţi să o credem neobişnuită, în care însă descoperim cu uimire că problemele sunt aceleaşi ca în oricare altă familie. Filmul merită văzut, deşi din timp în timp mi s-a părut că acţiunea e mult diluată şi trenează fără să ofere suficiente motive de reflecţie, dar jocul actorilor este excepţional, iar expresia sentimentelor în gesturile lor a reuşit să mă prindă. Dincolo de o oarecare suspiciune (personală) cu privire la găsirea unei soluţii care să se conformeze unei political correctness de care azi ascultă întreaga lume, finalul readuce pacea şi lămureşte lucrurile între oameni frumoşi, armonioşi, care s-au găsit şi au crescut minunat împreună, a căror viaţă poate fi considerată împlinită.



Lungmetrajul Lisei Cholodenko este printre favoriții pentru Oscarurile de anul acesta, fiind nominalizat la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriță într-un rol principal (Annette Bening) și Cel mai bun actor în rol secundar (Mark Ruffalo), după ce în 16 ianuarie 2011 a câștigat două Globuri de Aur, pentru Cel mai bun film de comedie și pentru Cea mai bună actriță de comedie (Annette Bening). Regizat de Lisa Cholodenko, lungmetrajul despre care s-a vorbit cel mai mult la ediţia din 2010 a Festivalului de film de la Sundance şi care a câştigat premiul Teddy pentru lungmetraj la Berlinale 2010 este realizat pe baza scenariului scris de regizoare împreună cu Stuart Blumberg. Lisa Cholodenko a realizat până acum lungmetraje independente, de nișă, acesta fiind primul ei film independent care e totodată și „mainstream”.

Pelicula reușește să combine comedia de situaţie cu realismul dramatic într-un portret amuzant, emoţionant şi nuanţat al unei familii americane moderne, puse într-o situaţie limită. Nic şi Jules (Annette Bening, nominalizată de trei ori la Oscar, şi Julianne Moore, care a primit până acum patru nominalizări la Premiile Academiei) sunt căsătorite şi trăiesc într-o casă primitoare din sudul Californiei împreună cu cei doi copii ai lor, Joni şi Laser (Mia Wasikowska şi Josh Hutcherson).

Nic şi Jules sau, aşa cum le spun copii, „mamele”, și-au născut cei doi copii prin inseminare artificială, de la acelaşi tată-donator şi au reuşit să întemeieze o familie modernă şi echilibrată. În timp ce fiica lor, Joni, se pregăteşte să plece la colegiu, fratele ei, Laser, îi cere o favoare. El vrea ca Joni, acum în vârstă de 18 ani, să-l ajute să-l găsească pe tatăl lor biologic. Deși la început ezită, Joni face acest lucru pentru fratele ei, reuşind să ia legătura cu tatăl biologic – Paul (Mark Rufallo). Copiii încep să se simtă atraşi de stilul de viaţă al lui Paul, un boem, care contrastează cu principiile rigide ale mamei lor, Nic, o doctoriţă conservatoare ce a impus reguli stricte familiei. Cealaltă mamă, Jules, care tocmai îşi începe cariera de artist peisagist, se simte la rândul său atrasă de Paul. Pe măsură ce tatăl celor doi adolescenți devine tot mai prezent în lumea lor, un nou şi neaşteptat capitol începe în viaţa acestei familii mai puţin obişnuite…

Distribuţia

Annette Bening (care o interpretează pe Nic) e născută în Topeka, în Kansas, şi crescută în San Diego. A studiat la un colegiu local, timp în care s-a angajat ca dansatoare într-un show prezentat în afara San Diego-ului, la renumitul Teatru Old Globe. Acest pas a dus la apariţia într-o producţie shakespeariana şi în două piese la Teatrul Repertory din San Diego. Absolventă a Universităţii de Stat din San Francisco, Annette Bening avea să fie acceptată de Teatrul Conservator American din San Franciso, unde a studiat actoria, pentru ca ulterior să joace în cadrul acestei companii. A luat parte la festivalurile shakespeariene de vară şi a apărut în producţii locale, până când cariera sa a purtat-o spre New York. Acolo, Bening avea să primească o nominalizare la premiile Tony şi să câştige premiul Clarence Derwent pentru Cel mai remarcabil debut al sezonului, pentru rolul său din „Coastal Disturbances”, jucat iniţial la Second Stage, apoi pe Broadway.

Cea mai recentă peliculă în care a jucat Annette Bening a fost remake-ul englezesc „The Women”/„Femeile”, al scenaristei-regizoare Diane English. Actriţa apare alături de Meg Ryan, Eva Mendes şi Jada Pinkett-Smith. Înainte de această peliculă, în 2006, ea primeşte o nominalizare la Globurile de Aur, pentru rolul din „Running With Scissors”/”Alergând ca apucaţii”. Următorul său proiect va fi „Mother And Child”, în care apare şi Naomi Watts, un film al scenaristului-regizor Rodrigo Garcia.

Pentru Sony Pictures Classics, Annette a fost Julia Lambert în „Julia”/”Julia”, rol ce i-a adus a treia nominalizare la Oscar. Pentru această interpretare, National Board of Review a numit-o Cea mai bună actriţă. Annette a câştigat Globul de Aur pentru Cea mai bună actriţă într-un film de comedie şi a primit o nominalizare la Scren Actors Guild Awards (SAG), de asemenea, pentru Cea mai bună actriţă. Bening a jucat şi rolul principal din „Mrs. Harris”/”Doamna Harris”, alături de Ben Kingsley, film produs pentru HBO, personaj pentru interpretarea căruia a primit câte o nominalizare la premiile Emmy, SAG şi la Globurile de Aur.

Câştigătoare a numeroase premii de teatru, Annette Bening şi-a petrecut, totuşi, cel mai mult timp pe platoul de filmare. A jucat în extraordinarul „American Beauty”, pe care critica de film l-a iubit, şi pentru care actriţa a fost nominalizată atât la Oscar, cât şi la Globurile de Aur pentru Cea mai buna actriţă într-un film dramatic. Rolul i-a adus un Screen Actors Guild Award şi un premiu BAFTA. Alte pelicule din filmografia ei sunt “In Dreams”, în regia lui Neil Jordan şi “The Siege”/”Stare de asediu”, alături de Denzel Washington şi Bruce Willis.

Bening a primit Premiul pentru întreaga sa carieră, la festivalurile de film din Boston, Palm Springs şi Chicago, precum şi Premiul Donostia, la Festivalul internaţional de film de la San Sebastian. A câştigat premiul pentru Actriţa anului la Festivalul de film de la Hollywood şi a primit distincţia Montecito, la Festivalul de film de la Santa Barbara.

Prima sa nominalizare la Premiile Academiei, rol pentru care a fost numită Cea mai buna actriţă într-un rol secundar de către National Board of Review, a fost interpretarea din „The Grifters”/„Escrocii”. De asemenea, Annette a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru Cea mai buna actriţă într-o comedie pentru rolul principal din „The American President”/„Dragostea unui preşedinte american”, regizat de Rob Reiner, în care joacă alături de Michael Douglas. Bening a avut roluri secundare în „Mars Attacks!”/”Atacul martienilor!”, al lui Tim Burton şi în adaptarea lui Sir Ian McKellen după „Richard III”, de W. Shakespeare. Filmografia ei mai cuprinde „Love Affair”/”Poveste de dragoste”, alături de Warren Beatty, actualul său soţ, lungmetrajul „Bugsy”, regizat de Barry Levinson, tot alături de Beatty, film pentru care a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru Cea mai bună actriţă într-un film dramatic, „Regarding Henry”/”Viaţa lui Henry”, regizat de Mike Nichols,

cu Harrison Ford, apoi „Guilty by Suspicion”/”Lista neagră”, în care joacă alături de Robert DeNiro, „Valmont”, regizat de Milos Forman şi „Postcards from the Edge”/”Salutări din Hollywood”.

Bening şi-a făcut debutul în lungmetraj în comedia „The Great Outdoors”/”Război în familie”, cu Dan Aykroyd şi regretatul John Candy.

Rolurile sale din teatru includ „The Cherry Orchard”, de Cehov, montat la Mark Taper Forum din Los Angeles, în 2006 şi „Talking Heads”, de Alan Bennett, la Teatrul Tiffany din Los Angeles. De asemenea, a jucat rolul principal în „Hedda Gabler”, de Henrik Ibsen, în martie 1999, la Geffen Playhouse din Los Angeles. Cel mai recent rol într-o piesă de ateatru a fost în „Medea”, la UCLA, iar în curând va juca în „The Female of the Species”, tot la Geffen Playhouse.

Julianne Moore (care o interpretează pe Jules) face parte din grupul celor unsprezece actori care au primit două nominalizări la premiile Oscar în acelaşi an. În 2002, a fost nominalizată atât pentru rolul din „Far from Heaven” (regia Todd Haynes), cât şi pentru partitura din „The Hours” (regia Stephen Daldry). Pentru „Far from Heaven” a primit titlul de cea mai bună actriţă din partea Independent Spirit Awards, National Board of Review, Los Angeles Film Critics Association şi Broadcast Film Critics Association. A primit, de asemenea, nominalizări la Globurile de Aur şi la premiile Screen Actors Guild Awards.

Rolul din „The Hours” i-a mai adus încă două nominalizări de Screen Actors Guild Award. Ulterior a fost nominalizată la premiile Academiei Americane pentru interpretarea din „The End of the Affair” (regia Neil Jordan) şi pentru cea din „Boogie Nights” (regia Paul Thomas Anderson). Pentru cele două pelicule a fost din nou nominalizată la Globurile de Aur şi la premiile Screen Actors Guild Awards. Anul acesta, Julianne Moore a fost remarcată pentru rolul din „A Single Man” (regia Tom Ford), care i-a adus două nominalizări, la Globurile de Aur şi la Critics’ Choice Award.

Filmografia ei include pelicule de excepţie, cum sunt „Magnolia” (regia Paul Thomas Anderson), pentru care a fost nominalizată la Screen Actors Guild Award, „Safe” (regia Todd Haynes), pentru care a primit o nominalizare la Independent Spirit Award şi „I’m Not There”, regizat tot de Todd Haynes. „Short Cuts”, al lui Robert Altman, i-a adus încă o nominalizare la Independent Spirit Award și un Glob de Aur întregii echipe. A urmat „Cookie’s Fortune”, tot în regia lui Altman și „Blindness” (regia Fernando Meirelles), unde a jucat alături de Mark Ruffalo. Filmografia ei cuprinde și lungmetrajele „Chloe”, în regia lui Atom Egoyan, „The Private Lives of Pippa Lee”, al Rebeccai Miller, „Savage Grace”, regizat de Tom Kalin’s, „Freedomland”, al lui Joe Roth, „Children of Men”, filmul lui Alfonso Cuarón, „The Prize Winner of Defiance”, „Ohio”, în regia lui Jane Anderson, sau „Hannibal”, al lui Ridley Scott. Pentru rolul din „An Ideal Husband”, al lui Oliver Parker, Julianne Moore a fost nominalizată din nou la Globul de Aur. Au urmat „The Big Lebowski”, al fraților Coen, „The Lost World: Jurassic Park”, al lui Steven Spielberg, „Surviving Picasso”, în regia lui Merchant Ivory, „Vanya”, regizat de Louis Malle,” The Hand That Rocks the Cradle”, în regia lui Curtis Hanson și „The Myth of Fingerprints”, „World Traveler” și „Trust the Man”, regizate de Bart Freundlich.

Julianne Moore a primit distincția Excellence in Media Award, în 2004, urmat de The Actor Award, în 2002, la Gotham Awards și Tribute to Independent Vision Award, în 2001, la Sundance Film Festival.

În prezent filmează alături de Steve Carell şi Kevin Bacon pentru un lungmetraj regizat de John Requa şi Glenn Ficarra.

După ce a studiat actoria la Universitatea din Boston, Julianne Moore şi-a început cariera pe Broadway. Printre piesele de teatru în care a jucat se numără “Hamlet”, al lui William Shakespeare, regizat de Garland Wright, și „The Vertical Hour”, în regia lui Sam Mendes, care peste câţiva ani avea să devină celebru pentru „American Beauty”.

Mark Ruffalo (care îl interpretează pe Paul) este actor, regizor, producător şi scenarist. S-a remarcat jucând alături de Laura Linney în „You Can Count on Me” (regia Kenneth Lonergan). Rolul i-a adus nominalizări şi premii la Independent Spirit Award, distincția the New Generation Award din partea Los Angeles Film Critics Association şi premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul defilm de la Montreal, în 2002. Pentru debutul său regizoral cu „Sympathy for Delicious”, în care Ruffalo și joacă alături de Orlando Bloom, Laura Linney și Juliette Lewis a fost recompensat cu Premiul special al juriului la festivalul de la Sundance, în 2010.

A mai jucat în „Zodiac” (regia David Fincher), „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (regia Michel Gondry), „Collateral” (Michael Mann), „What Doesn’t Kill You” (regia: Brian Goodman), „Where the Wild Things Are” (regia: Spike Jonze), „The Brothers Bloom” (regia: Rian Johnson), „Reservation Road” (regia: Terry George), „My Life Without Me” (regia: Isabel Coixet), „In the Cut” (regia: Jane Campion), „13 Going on 30” (regia: Gary Winick), „Just Like Heaven” (regia: Mark Waters), „All the King’s Men” (regia: Steven Zaillian), „xx/yy” (regia: Austin Chick), „Windtalkers” (regia: John Woo), „The Last Castle” (regia: Rod Lurie), „Ride with the Devil” (regia: Ang Lee). Recent, l-a avut ca partener pe Leonardo DiCaprio în filmul lui Martin Scorsese, „Shutter Island”.

Originar din Wisconsin, Mark Ruffalo a studiat la Stella Adler Conservatory înainte de a-şi începe cariera în teatru. Recent, actorul a primit o nominalizare la prestigioasele premii Tony, echivalentul Oscarurilor pentru actorii de teatru.

Mia Wasikowska (care o interpretează pe Joni) este una dintre tinerele actriţe în plină ascensiune. În acest moment, lucrează în prezent la producţia „Jane Eyre”, o adaptare modernă a romanului clasic cu același nume. Actrița a putut fi văzută de curând pe marile ecrane în rolul titular din filmul lui Tim Burton, „Alice în Wonderland”, alături de Johnny Depp, Helena Bonham Carter şi Anne Hathaway.

Mia a renunţat la balet în favoarea actoriei, meserie în care a debutat în ţara sa natală, Australia.

Debutul în Statele Unite a fost unul de senzaţie. Ea a reuşit să impresioneze în serialul „In Treatment”, unde îi dă replica experimentatului Gabriel Byrne.

Următorul său proiect este noul film al lui Gus Van Sant, „Restless”.

Josh Hutcherson (care îl interpretează pe Laser) devine foarte repede unul dintre cei mai doriţi tineri actori de la Hollywood. A terminat de curând filmările la thriller-ul „Red Dawn” şi la drama „Carmel”, iar după ce a jucat alături de Brendan Fraser în blockbuster-ul „Journey to the Center of the Earth”, Josh va apărea şi în continuarea acestui film.

Tânărul actor a avut roluri importante în „Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant” şi în „Firehouse Dog”. De asemenea, Josh şi-a împrumutat vocea pentru filmele de animaţie „The Polar Express” sau „Howl’s Moving Castle” (regia Hayao Miyazaki).

Discuţie între actori

Annette Bening: Într-un film, totul pleacă de la scenariu. Pentru mine, „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” este o poveste excelentă şi zguduitoare despre o familie care trece prin ceea ce trec foarte multe familii, încercări care ne sunt foarte cunoscute şi care fac parte din experienţa noastră, a tuturor. Este foarte mult suflet în povestea asta, şi nu e nimic dulceag sau prea serios. Altfel, ar fi plictistoare.

Julianne Moore: Unul dntre motivele pentru care am rezonat cu scenariul ăsta foarte amuzant este că descrie atât de bine acea relaţie de lungă durată în care mai ai şi copii. Şi eu şi Annette am avut parte de căsătorii lungi, amândouă avem copii şi ştim ce înseamnă să fii părinte. Când vine momentul ca unul dintre copii să plece de acasă, e o schimbare care îi va afecta pe toţi membrii unei familii.

Mia Wasikowska: Dinamica unei familii se schimbă când copiii cresc şi încep să ia viaţa pe cont propriu.

Annette Bening: Fiecare personaj are parte de o călătorie în această poveste. Nic şi Jules sunt două mame foarte bune. Şi-au crescut copiii într-un mediu din care nu lipseşte dragostea şi grija. Cu toate astea, sunt oameni ca noi ceilalţi şi ca cei din familiile noastre. Cele două femei sunt foarte diferite, iar asta mi-a plăcut mult la acest scenariu.

Julianne Moore: Personajul meu a încercat tot felul de joburi. A făcut arhitectură, a avut afacerea ei, iar acum încearcă să fie designer în peisagistică. Problema e că ea a fost cea care ramânea de obicei cu copiii acasă şi avea grijă de ei peste zi aşa că, pentru ea, ideea că Joni se va muta de acasă e ceva foarte serios. În filme, personajele au o idee clară despre direcţia pe care vor s-o urmeze. În viaţă, vedem că foarte mulţi oameni habar nu au. Asta am vrut să joc prin Jules; drama ei vine din faptul că nu poate să meargă nici înainte, nici înapoi. Se simte blocată, iar partenera ei de viaţă, Nic, trebuie să facă faţă acestei situaţii. Trebuie să găsească o soluţie împreună, ele două.

Annette Bening: Am simţit că o înțeleg pe Nic, personajul meu. Am văzut-o ca pe o femeie raţională, echilibrată şi inteligentă care trebuie să se confrunte cu dilema în faţa căreia este pusă în acestă situaţie extremă. Una dintre bucuriile actoriei este să te transpui cât mai mult posibil în viaţa personajului şi să încerci să vezi lumea prin ochii lui.

Mia Wasikowska: Nic şi Jules provoacă în Joni reacţii diferite. Pentru mine, Joni este o persoană foarte puternică, decisă şi ambiţioasă care abia așteaptă să aibă rezultate foarte bune la şcoală. E o tânără cerebrală şi serioasă, foarte puţin interesată de lucruri de care alte fete de vârsta ei ar fi interesate, moda, de exemplu.

Josh Hutcherson: Laser se întelege foarte bine cu cele două mame ale sale, dar întâlnirea cu Paul este extraordinară tocmai pentru că nu a avut o influenţă masculină asupra lui până atunci. La începutul poveştii el este cel care vrea să-şi cunoască tatăl. Lisa, Julianne, Annette, Mia şi cu mine am avut o discuţie pe tema “Ce-ai face dacă ar fi copilul tău? L-ai lăsa să-şi vadă tatăl biologic?”

Mark Ruffalo: Lui Paul îi surâdea ideea de a prelua îndatorirea de părinte din punctul în care cele două mame au unele probleme în a face faţă situaţiei. Laser se aşteapta la un tată tradiţional, însa Paul e ceva mai complex. Paul nu renunţă total să mai comunice cu el însă preferă să se orienteze către Joni, care este mai emoţională şi mai directă cu el.

Josh Hutcherson: Laser este ceva mai precaut faţă de Paul, însă Joni relaţionează mai bine cu tatăl ei.

Mia Wasikowska: La început Joni este destul de temătoare, fiindcă este o relaţie în care se trezeşte peste noapte.

Mark Ruffalo: Paul nu a reuşit niciodată să se lege emoţional de o femeie. Pentru el sunt doar partenere de sex. Când află că este tatăl unor copii concepuţi din sperma pe care a donat-o în urmă cu mulţi ani, cred că începe să se simtă mândru puţin. Are fantezia asta: „Poate aş putea începe să fiu tată acum!“ Nu e ca şi cum ar trebui să aibă grijă de un copil mic, copiii lui sunt deja mari.

Julianne Moore: Nucleul familiei îl reprezintă relaţia dintre cei doi părinţi. Cel mai interesant lucru despre relaţia dintre cele două femei este firescul acesteia. În scenariu, se menționează că Nic era medic rezident la UCLA, iar Jules a venit la spital, probabil era studentă atunci. S-au întâlnit şi au întemeiat apoi o familie.

Annette Bening: Aceşti doi părinţi şi-au petrecut împreună toată viaţa lor de adulţi, lucru destul de comun. Nu simţim nicăieri că povestea s-ar forţa să scoată în relief prezenţa cuplului de femei în sine – iată punctul ei forte, în opinia mea. Detaliul este doar unul din ingredientele care formează această familie aparte.

Mark Ruffalo: Pentru Paul, Jules este cucerirea supremă; nu numai că e măritată, dar este şi lesbiană (râde). Fructul oprit, un fel de tabu. Devin rapid intimi fiindcă ceea ce îi leagă este copilul pe care îl au împreună. Am mai jucat cu Julianne înainte (în „Blindness”), aşa că există un raport între noi. Scenele de sex au fost foarte uşor de filmat tocmai datorită prieteniei noastre. Plus că (râde) Julianne e prietenă cu soţia mea, ceea ce e de mare ajutor.

Julianne Moore: M-am bucurat că ne cunoşteam aşa bine de dinante, asta a făcut ca lucrurile să para mai puţin ciudate. Toată echipa este extraordinară, şi ceea ce i-a atras pe toţi a fost forţa scenariului „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi”. Prima dată m-am întâlnit cu Lisa la un eveniment din seria „Femei în film”. Am văzut lungmetrajul ei de debut, „High Art”, şi mi s-a părut genial. I-am şi spus: „De ce nu mi-ai arătat şi mie scenariu ăsta?” Este o scenaristă şi o regizoare minunată, şi am păstrat legătura. Mi-a trimis scenariul pe care ea şi Stuart l-au scris, am zis „Da!” şi astfel a început un proces foarte lung până când acest film a devenit realitate. Am rămas dedicată proiectului pentru că eu cred foarte mult în Lisa şi am sperat mereu că va ieşi un film din acest scenariu minunat.

Josh Hutcherson: Mie mi-a plăcut foarte mult al doilea lungmetraj al Lisei, „Laurel Canyon”, iar în scenariul de la „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” am găsit aceeaşi emoţie şi acelaşi ritm. Când am citit scenariul am avut nişte reacţii foarte emoţionale.

Mia Wasikowska: Când am citit scenariul am descoperit foarte multe lucruri în Joni cu care mă puteam identifica. Când am jucat, am repetat practic doar imaginea care mi se formase în minte, după lectură.

Mark Ruffalo: Scenariul scris de Lisa şi Stuart a fost foarte bun. Erau foarte multe indicaţii în el. Lisa înţelege foarte bine actorii şi am fost foarte bucuros să lucrez cu ea.

Julianne Moore: Lisa a fost foarte bine pregătită. După ce a aşteptat atât timp să facă filmul ăsta, s-a bucurat de fiecare moment şi a exploatat fiecare secundă la maximum.

Annette Bening: Petrecerea de la masă la care se discută despre Joni Mitchell a fost scrisă perfect, dar Lisa ştia deja cum va dramatiza bucata aceasta pentru personajul meu, Nic. Ştia deja unde va pune camera şi care melodie se va cânta în acea scenă. Este ca un romancier care-ţi dezvăluie povestea. E foarte calmă şi receptivă la tot ce se întâmplă pe platou. Regizorii buni ştiu că au luat deja cea mai importantă decizie când au făcut castingul şi sunt dispuşi să aibă încredere în instinctul tău de actor când vrei să schimbi ceva. Asta chiar dacă ştie foarte bine ce vrea.

Josh Hutcherson: Lisa este dispusă să colaboreze, dar în același timp are propria vizune a poveştii, viziune pe care o respectă.

Mia Wasikowska: Atitudinea calmă şi serioasă a Lisei a molipsit toată echipa. Pe unele platouri de filmare poţi simţi tensiunea, dar Lisa a reuşit să stabilească o atmosferă destinsă, ceea ce e o mare realizare.

Julianne Moore: Echipa a fost fantastică şi toată filmarea a fost o plăcere. „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” s-a filmat în 21 de zile, dar am avut şi câteva zile înainte în care am citit scenariul.

Annette Bening: Am discutat despre relaţia lor în detaliu, iar unele bucăţi din discuţiile noastre despre relaţia celor două au ajuns chiar în scenariu. Lisa şi Stuart au fost foarte atenţi şi au continuat să modifice scenariul pe parcursul filmărilor, ceea ce pentru mine e minunat, pentru că înveţi foarte multe lucruri noi după ce începi să filmezi. La un moment dat, micile detalii pot face diferenţa, fie că este vorba despre un unghi de filmare sau despre felul în care cineva alege să joace o scenă anume. Lisa ştie să creeze o atmosferă în care poţi spune că actorii nu joacă, ci mai degrabă se comportă ca personajele.

Julianne Moore: A fost foarte uşor pentru noi să ne simţim ca o familie. Mia şi Josh lucrează de mulţi ani cu actori profesionişti şi e o plăcere să lucrezi cu tineri actori atât de experimentaţi şi entuziaşti.

Annette Bening: Şi Mia şi Josh au înţeles că a fi bun în faţa camerei înseamnă să asculţi, să primeşti şi să laşi povestea să curgă firesc. Când îți spui replicile nu ştii cum va arăta asta în film, la final. Aşa că tot ceea ce poţi face este să te implici cu totul în momentul respectiv. Da, nu eşti tu, e doar un rol, şi cu toate astea vrei, pe cât posibil, să fii surprins de ce va ieşi la final.

Mia Wasikowska: Să poţi fi pe platou cu Julianne Moore şi Annette Bening, să le urmăreşti şi să înveţi din felul în care lucrează ele este o experienţă nemaipomenită.

Josh Hutcherson: A fost uimitor. Când am început să joc, nu m-am gândit că voi fi într-o scenă cu două actriţe care au șapte nominalizări la Oscar împreună!

Mark Ruffalo: Cred că este bine să intrii cu cât mai puţin orgoliu într-o echipă în care trebuie să înveţi să iei, dar şi să dai, în aceeaşi măsură. Este mereu o sărbătoare să fii pe acelaşi platou cu cineva ca Annette. Actorii ca ea iau lucrurile foarte în serios.

Annette Bening: Cred că oamenii se vor regăsi în aceste personaje. „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” îţi dă acea senzaţie de viaţă adevărată: complicaţii, bucurii, dezamăgiri, nervi, intimităţi.

Julianne Moore: „The Kids Are All Right”/”Copiii sunt bine mersi” spune o poveste universală într-o maniera unică, inedită. Vorbeşte despre ce înseamnă să faci parte dintr-o familie. Ăsta este un lucru pe care toţi îl înțelegem, indeferent de locul de unde provenim, indiferent cărei generaţii îi aparţinem.

Mark Ruffalo: Sunt foarte mândru de filmul acesta. Este un mod foarte frumos de a portretiza o familie, şi e și amuzant…

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook