3 octombrie 2022

Adrian Munteanu – „Paingul Orb” – recital de sonete și videosonete

Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov găzduiește două recitaluri inedite, alcătuite din Sonete și Videosonete a căror autor și interpret este poetul Adrian Munteanu. Spectacolul prilejuiește și lansarea în direct a ultimului său volum, Paingul Orb care, după afirmația poetului, este cartea sa de referință, motiv pentru care a realizat-o într-o formulă grafică de excepție, la editura Arania. La finalul întâlnirii, poetul va destăinui care au fost etapele realizării acestei cărți și va vorbi despre eforturile sale de a ridica poezia la rang de spectacol, preocupare prin care își conturează un loc distinct între creatorii de literatură din România.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 decembrie 2020

Paingul orb

Vineri, 11 decembrie 2020, la ora 19:00, are loc lansarea volumului de sonete „Paingul orb” de Adrian Munteanu, carte pe care autorul o consideră cartea sufletului său, a carierei sale scriitoricești.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 iulie 2019

Adrian Munteanu la Tabăra Coolturală BookLand

Prima tabără se organizează la Moieciu de Sus, județul Brașov – Centrul de Tineret Respiro 2* între 30 iunie – 7 iulie 2019 (2 grupe, 6 – 14 & 15 – 18 ani). Poetul Adrian Munteanu se întâlnește cu copiii și tinerii celor două grupe în două întâlniri separate, potrivit vârstei participanților, marți, 2 iulie 2019, începând cu ora 16:00. Acesta le vorbește despre poezia sa dedicată copiilor (grupa 6-14 ani) și despre sonetele sale (grupa 15-18 ani) și susține minirecitaluri poetice sub genericul „Poezie și interpretare”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 februarie 2019

Maia Morgenstern și Adrian Munteanu la Torino

La inițiativa și organizarea Centrului de Cultură și Tradiție Românească din Torino, Italia, în perioada 21-23 februarie 2019 se desfășoară un ciclu de manifestări dedicate „Zilei internaționale a femeii”.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2012

Adrian Munteanu invitat în juriul Premiului Literar Internaţional NUX

Întors recent de la Milano, unde a participat la Târgul Internaţional de Carte şi a primit Premiul Internaţional de Literatură NUX pentru anul 2012, scriitorul Adrian Munteanu a primit o onorantă invitaţie de la organizatori, acea de a face parte din comisia pentru anul 2013. Această invitaţie se constituie şi într-o şansă ca alţi scriitori români să intre în vizorul organizatorilor.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 18 voturi
Încarc...
 19 octombrie 2012

Scrisoare deschisă: La Milano voi fi singur

Câteva zile mai sunt până când se va deschide prima ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Milano. De mult se ştie, aproape de la începutul anului, că printre cei trei scriitori din Europa, invitaţi de onoare ai manifestării aflată sub patronajul Consiliului Europei, alături de un nord irlandez şi un francez, se numără şi un român, subsemnatul Adrian Munteanu, autorul a şapte volume de sonete, membru al Uniunii Scriitorilor din România. De aproximativ o lună, organizatorii Târgului milanez m-au anunţat că am fost ales să mi se decerneze, într-o conferinţă de presă care va avea loc în 28 octombrie, ora 10, marele premiul al acestei ediţii inaugurale a Târgului Internaţional de Carte, premiul european NUX. Un sonetist român premiat chiar în patria lui Petrarca!

Pe parcursul lunilor din urmă, organizatorii au trimis adrese tuturor instituţiilor româneşti care îşi asumă sarcini culturale, adrese prin care anunţau că un scriitor român urmează să deschidă seria premiilor acestui eveniment, îşi exprimau „onoarea de a celebra cultura română în Europa”, şi îi invitau să devină, în mod gratuit, parteneri ai manifestării. Singura lor obligaţie, mai mult morală, era aceea de a populariza evenimentul, de a se lăuda cu truda şi izbânda scriitorului care îi reprezintă. Pentru aceasta, sigla instituţiei respective ar fi tronat pe site-ul Târgului milanez de carte. Singura instituţie care a răspuns acestei invitaţii a fost Primăria Braşov, oraşul meu natal, a cărei siglă se poate vedea pe site-ul www.saloneinternazionaledellibro.it.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii