20 martie 2012

Scriitorul Adrian Munteanu la Salonul Internaţional al Cărţii de la Milano

La Târgul Internaţional de Carte de la Milano, care are loc în perioada 26-29 octombrie 2012, scriitorul român Adrian Munteanu a fost desemnat printre cei trei poeţi care vor primi Premiul Internaţional de Literatură NUX. „Este o mare onoare să celebrăm cultura română în Europa”, spune organizatorul. Alături de Adrian Munteanu, vor fi răsplătiţi cu această importantă distincţie poetul nord-irlandez Desmond O’Grady şi scriitorul francez Daniel Maximin.

Adrian Munteanu ne-a declarat: „Este onorant pentru mine, un scriitor care a apărut relativ târziu în peisajul poeziei româneşti, ca după 7 cărţi de sonete să existe o recunoaştere internaţională, pe care o văd ca pe un succes al literaturii româneşti contemporane în ansamblul ei. Voi folosi prilejul deplasării în Italia pentru a mă întâlni, în cadrul unui recital pe care am să-l pregătesc, uzând şi de calităţile mele actoriceşti, cu membrii comunităţii româneşti din Milano si, poate, până atunci, vom stabili ş alte contacte cu românii din peninsulă.”

Scriitorul Adrian Munteanu va ridica Premiul la Cariera, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Milano Linate aeroporto – Parco Esposizioni Novegro, situat în inima oraşului Milano.

Târgul Internaţional al Cărţii de la Milano este primul festival de literatură internaţională la Milano. Multe edituri naţionale şi internaţionale sunt înscrise deja. Intrarea va fi gratuită, pentru a facilita accesul unui număr cât mai mare de vizitatori de pe teritoriul Italiei, atât studenţi, cât şi turişti. Accesul fără plată la festivitatea de decernare a premiilor favorizează piaţa editorială modernă, ce va permite familiilor vizite libere şi repetate, pe perioada desfăşurării expoziţiei, precum şi achiziţionarea de opere.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.saloneinternazionaledellibro.it.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 7 voturi
Încarc...

4 thoughts on "Scriitorul Adrian Munteanu la Salonul Internaţional al Cărţii de la Milano"

  1. I.Riti spune:

    Noi, cu Domnul Adriano,
    Pe la vremea pârgului,
    Lângă Domul din Milano,
    Rupem gura târgului!

    Felicitări (inter)naţionale!

    Un braşovean.

  2. Simona Enache spune:

    Stimate domnule Munteanu, felicitări pentru premiu! Sunteţi un poet mare – un maestru al sonetului. Vă spun sincer că ador sonetele domniei vostre (adresate persoanei iubite), profund elaborate, în care vă mărturisiţi iubirea, elogiaţi iubita şi glorificaţi trupul femeiesc.
    Din păcate, pe site-ul Citatepedia am regăsit numai două sonete ale dumneavoastră. Pe viitor, sper să adăugaţi cât mai multe.
    Cu toată stima!

  3. mioaraneagu spune:

    LA ANIVERSARE (21 AUGUST 2012)

    Esti fulgul meu de papadie
    Pe care il alerg natinga,
    Voind cu orice pret,
    Sa-l string putin in palma stinga.
    Cu dreapta sa-l ridic spre soare
    Fulg straveziu, luat de vint,
    Esti visul ce nu moare !

    Va urez ,,LA MULTI ANI!!!!!!,, succese ,impliniri si sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook