27 noiembrie 2009

Femeie!…

Femeie!…Duminică, 29 noiembrie 2009, de la ora 13:30, Editura Minerva organizează la standul său din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus (standul 14 al editurilor Minerva şi Aramis, deschis la nivelul zero al Pavilionului Central), Complexul expoziţional Romexpo din Bucureşti, lansarea volumului de sonete „Femeie!…” de Adrian Munteanu.

Participanţii care vor achiziţiona cartea, vor primi un CD cadou cu 20 de sonete în interpretarea autorului. Prin amabilitatea acestuia, includem unul dintre sonete:

Cu prilejul lansării va avea loc un recital extraordinar Maria Răducanu. Printre participanţi se vor regăsi Valeria Manta Tăicuţu şi Ana Munteanu (redactorul editurii Minerva).

Marin Mincu spune: “În sonetele sale, Adrian Munteanu cultivă ardoarea erotică specifică acelui „dolce stil novo” despre care a vorbit Dante atunci când s-a referit la Guido Guinizzelli. El reuşeşte să menţină treaz interesul cititorului pentru un gen liric revizitat, astăzi, doar de cei mai curajoşi. Nu mă îndoiesc că virtuozitatea sa prozodică va stârni plăcerea îndrăgostiţilor şi nu numai a acestora.”

La rândul său, Mircea Cărtărescu punctează: „Sonetele poetului Adrian Munteanu au multe alte calităţi pe lângă simpla stăpânire a meşteşugului şi a formei fixe. Sunt sonete moderne, de o manieră viguroasă şi acidă, autorul nesfiindu-se să apeleze, arghezian, la crudităţi de limbaj care dau propeţime formei clasice de sonet. Mai ales poemele cu temă erotică excelează în expresivitate şi, nu de puţine ori, într-o graţie feroce”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook