21 aprilie 2008

Premiu pentru un scurtmetraj românesc

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalulului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden s-a desfăşurat între 15 – 20 aprilie 2008. În cadrul Nopţii Călăreţului de Aur, care a avut loc pe 19 aprilie, au fost decernate marile premii. Adrian Sitaru cu pelicula „Valuri” a obţinut Călăreţul de Aur pentru cel mai bun film artistic de scurtmetraj internaţional. La acelaşi festival au mai participat în competiţia internaţională şi regizorii români Marian Crişan cu „Amatorul”, Paul Negoescu cu „Examen” şi Bogdan Apetri cu „O foarte mică trilogie despre singurătate”.

La ediţia aniversară din acest an a Filmfest Dresden au participat 69 de filme în competiţie, selectate din peste 2.000 de filme care au aplicat pentru participare.

Festivalul Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden este unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa şi ocupa locul I în ceea ce priveşte suma totală acordată sub formă de premii (60.000 €).

Participarea cineaştilor români la festival a fost susţinută de către Institutul Cultural Râman „Titu Maiorescu” din Berlin.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook