21 august 2015

Regizorul Ciprian Suhar la Odense International Film Festival

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea regizorului român Ciprian Suhar la Festivalul Internaţional de Film de la Odense, cel mai vechi festival de film din Danemarca, fondat în 1975. Scurtmetrajul „Have Sweet Dreams” (2014) a fost selectat în competiţia oficială şi va fi proiectat în datele de 25, 26 şi 27 august 2015, la Cafébiografen şi Magasinet. Filmul românesc concurează, alături de alte 100 de pelicule, la trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional. Ca urmare a unui parteneriat încheiat în 2013, scurtmetrajul câştigător la Festivalul de la Odense este preluat în selecţia Academiei Americane de Film (Oscar Academy), la secţiunea scurtmetraje.

Filmul „Have Sweet Dreams” spune povestea a doi băieţi care provin dintr-o familie modestă, în care lupta cu dificultăţile vieţii cotidiene reflectă neputinţa adulţilor de a-şi asuma responsabilitatea pentru decizii care privesc întreaga familie. Filmul a fost proiectat în cadrul mai multor festivaluri de profil, printre care Trieste Film Festival (Italia, 2015), Festival International du Film d’Aubagne (Franţa, 2015), Lichter / Filmfest Frankfurt International (Germania, 2015) şi Asiana International Short Film Festival (Coreea, 2014). Filmul a fost premiat pentru cea mai bună imagine (ZeroTrenta Cortofestival, Italia, 2014), cea mai bună interpretare (Valdarno Cinema Fedic, Italia, 2015) şi cel mai bun scurtmetraj într-o limbă străină (Jalari in Corto Festival, Italia, 2014).

Festivalul Internaţional de Film de la Odense (OFF), cel mai important festival de profil din Danemarca, se desfăşoară anul în perioada 24-30 august 2015. Programul oficial al festivalului poate fi consultat pe www.filmfestival.dk.

Prezenţa românească la festival este susţinută de ICR Stockholm şi Ambasada României în Regatul Danemarcei. Aceasta este prima colaborare dintre ICR şi Festivalul Internaţional de Film de la Odense.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook