2 noiembrie 2010

„Colivia” a câştigat Marele Premiu al Festivalului de Scurtmetraj de la Uppsala

Filmul „Colivia” al regizorului Adrian Sitaru a câştigat Uppsala Grand Prix, Marele Premiu al celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Scurt Metraj de la Uppsala. Premiul, în valoare de 25.000 de coroane suedeze, a fost înmânat Monicăi Lazureanu-Gorgan, producătorul filmului, aflată la festival la invitaţia Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Motivaţia juriului este următoarea: ”O poveste simplă şi frumoasă despre dragostea unui tată pentru fiul lui, poveste ce umple un spaţiu cu mult mai mare decât cel al apartamentului în care se desfăşoară acţiunea. Un film perfect echilibrat, într-un tempo aproape muzical, ce întruchipează perfecţiunea scurtmetrajului.”

Din juriu au făcut parte jurnalistul suedez Anders Annikas, criticul şi curatorul britanic Laurence Boyce, şefa redacţiei de film a cotidianului suedez Dagens Nyheter, Kerstin Gezelius, regizoarea germană Petra Schröder şi directoarea Festivalului de film din Odense, daneza Birgitte Weinberger.

Este pentru a doua oară când un film românesc câştigă Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de Scurt Metraj de la Uppsala. Cu trei ani în urmă, filmul „Lampa cu căciulă” al regizorului Radu Jude a primit acelaşi premiu prestigios. ICR Stockholm se numără, încă de la înfiinţarea sa, printre partenerii festivalului.

Adrian Sitaru este un nume cunoscut publicului suedez. În 2008, „Pescuit sportiv”, filmul lui de debut în lungmetraj, a fost selectat la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm, iar în 2009 regizorul a participat, în calitate de invitat al ICR Stockholm, la o discuţie pe tema filmului est-european.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook