10 noiembrie 2014

Regizorul Alexander Nanau la Stockholm International Film Festival

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea regizorului Alexander Nanau la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, în contextul în care filmul acestuia, intitulat „Toto şi surorile lui”, a fost selectat în programul oficial al festivalului, la secţiunea Documania. Regizorul român va fi prezent la proiecția din 14 noiembrie 2014, de la cinematograful Zita din Stockholm, și va răspunde întrebărilor publicului.

„Toto şi surorile lui” a fost filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București. Filmul spune povestea a trei fraţi de origine romă (Totonel, Ana şi Andreea), nevoiţi să se descurce în lipsa mamei, aflată în închisoare pentru trafic de droguri, şi să se maturizeze înainte de vreme. Documentarul regizat de Alexander Nanau este produs de HBO și Strada Film și este un proiect sprijinit de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Open Society Foundation. Filmul a fost selectat la Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013 şi la San Sebastian IFF 2014 și a primit premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Zürich 2014.

Alexander Nanau, regizor și scenarist de film de naționalitate germană, născut în România, a studiat regie la Deutsche Film- und Fernsehakademie Berlin (Academia de Film și Producții TV din Berlin). Printre filmele pe care le-a regizat se numără documentarul „Peter Zadek pune în scenă Peer Gyn” (2006) și „Lumea văzută de Ion B.” (2009), câștigător al prestigiosului premiu Emmy.

În anii anteriori, prezenţa românească la Stockholm IFF a fost una constantă şi aclamată. În 2007, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, de Cristian Mungiu, a câştigat Marele Premiu al festivalului, iar Anamaria Marinca premiul pentru cea mai bună actriţă. În 2008, premiul pentru cel mai bun scurtmetraj i-a fost acordat filmului „Megatron” în regia lui Marian Crişan. George Piștereanu a primit în 2010 premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din „Eu când vreau să fluier, fluier”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook