29 august 2016

Dispozitiv 0068 – în Danemarca

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine şi în acest an prezenţa românească la Festivalul de Film de la Odense, Danemarca, festival care se desfăşoară între 29 august și 4 septembrie 2016.

Filmul regizorului român Radu Bărbulescu, „Dispozitiv 0068” („0068 Sniper’s Nest”) concurează, împreună cu alte 100 de scurtmetraje selectate pentru ediţia din acest an a festivalului, în competiţia oficială pentru Cel mai bun scurtmetraj internaţional, premiu care aduce câştigătorului şansa ca filmul său să fie proiectat la Academia Americană de Film (Oscar Academy).

Scurtmetrajul românesc spune povestea unui lunetist care se instalează în apartamentul unei bătrâne pentru a asigura perimetrul pe parcursul summitului NATO şi urmează a fi proiectat în perioada 29 august – 1 septembrie la cinematografele Magasinet şi Cafébiografen. După proiecţia din 1 septembrie, regizorul ia parte la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Festivalul Internaţional de Film de la Odense (Odense International Film Festival – OFF) este cel mai cunoscut festival de film dedicat producţiilor scurte din Danemarca şi singurul festival al cărui câştigător este înscris automat în selecţia pentru Premiile Academiei Americane de Film. Festivalul are un public anual de 20.000 de spectatori şi include, pe lângă proiecţiile de film, concerte, dezbateri, ateliere de creaţie şi programe pentru copii.

Este cea de-a doua colaborarea pe care ICR Stockholm o are cu festivalul din Danemarca, anul trecut institutul susţinând prezenţa regizorului Ciprian Suhar la Odense.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook