21 august 2014

The Matriarch – la Stockholm

Institutul Cultural Român de la Stockholm contribuie la ediţia din 2014 a maratonului de scurtmetraj experimental european REX cu filmul „The Matriarch”, regizat de Barna Nemethi (România, 2013). Este cea de-a şasea ediţie a festivalului şi totodată cea de-a şasea participare românească.

Festivalul de film experimental scurt REX este organizat de EUNIC Stockholm, reţeaua institutelor culturale din Uniunea Europeană, în colaborare cu cinematograful Sture. La ediția de anul acesta, ce are loc pe 10 septembrie 2014, participă filme din Austria, Cehia, Elveţia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România și Slovacia. Selecția filmelor a fost realizată de Niclas Gillberg, critic de film și președinte al Festivalului de Film de Scurtmetraj de la Uppsala.

Experimentale fie prin tehnicile folosite, fie prin tipul de discurs cinematografic, filmele selectate au fost proiectate şi chiar premiate în festivaluri importante. Toate filmele prezentate sunt subtitrate în limba engleză.

Scurtmetrajul românesc prezentat în acest an, „The Matriarch”, a fost proiectat în selecţia oficială a mai multor festivaluri internaţionale de film experimental, dintre care amintim Festivalul Internaţional de Film Experimental de la Bucureşti BIEFF, 2013, şi festivalul MAKING WAVES: New Romanian Cinema de la New York. În 2014, scurtmetrajul a făcut parte din selecţia Festivalului de film underground de la Montreal. Din distribuţia filmului face parte Luminiţa Gheorghiu, cunoscută publicului suedez din „Moartea domnului Lăzărescu” şi „Poziţia copilului”, ambele distribuie în Suedia şi distinse cu premii internaţionale.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook