7 noiembrie 2011

Rezultate pozitive pentru filmul românesc la Cottbus

Pe 5 noiembrie 2011, a avut loc ceremonia de premiere a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus. România nu a plecat cu mâinile goale.



Două premii au fost decernate coproducţiei româno-poloneze, „Crulic„. Menţiunea specială a juriului internaţional a fost acordată regizoarei Anca Damian, care cu ajutorul unor tehnici de animaţie diversificate relatează o poveste bazată pe fapte reale. În anul 2008 Claudiu Crulic, emigrat în Polonia, ajunge nevinovat în închisoare şi intră din protest în greva foamei. Şi juriul ecumenic al festivalului s-a arătat impresionat şi a premiat modul inovativ prin care li se acordă dreptul la replică celor ce nu mai sunt.

La competiţia de scurtmetraj a fost mai mult decât convingătoare premiera mondială a filmului „Aşteptând zorile”, în regia lui Mihai Şofronea. Scurtmetrajul spune povestea unui cuplu în prag de ruptură. Ana îl iubeşte pe Radu, dar s-a îndrăgostit de altcineva. Cele două personaje sunt interpretate de actorii Elena Popa şi Adrian Văncică. Imaginea este semnată Toni Cartu, scenografia Cezara Armasu, montajul Doina Zavadschi şi sunetul Marius Obretin.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook