24 februarie 2011

Medalia de onoare

Duminică, 27 februarie, de la ora 20:00, HBO România prezintă în premieră de televiziune filmul „Medalia de onoare”, o comedie neagră cu Victor Rebengiuc în rolul principal.



Personajul principal primeşte accidental, într-o zi, o medalie de onoare pentru faptele sale eroice din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vremuri pe care bătrânul abia şi le mai aminteşte. Odată primită, medalia îl face să îşi reexamineze întreaga viaţă – se gândeşte acum că poate nu a fost un învins. Poate că viaţa sa înseamnă de fapt, mai mult. Pentru doar câteva momente, medalia îl face să se simtă apreciat de cei din jurul lui. Din păcate, pentru doar câteva momente, este un om împlinit.

Distribuţia filmului este plină de nume sonore – în rolurile principale îi regăsim pe Victor Rebengiuc şi Camelia Zorlescu, iar în roluri secundare îi puteţi vedea pe Mimi Brănescu, Ion Lucian, Anca Pandrea, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Doru Ana. Filmul se bucură de participarea extraordinară a fostului preşedinte al României, Ion Iliescu.

Până acum, „Medalia de onoare” a participat la numeroase festivaluri de film din întreaga lume, obţinând premii la Festivalul de Film de la Torino (Premiul „Scuola Holden” pentru scenariu, Premiul Publicului, Menţiune Specială pentru Victor Rebengiuc), Festivalul de Film de la Salonic (Marele Premiu al Juriului „Silver Alexander“, Cel mai bun Scenariu, Cel mai bun Actor, Premiul „Fipresci” pentru Cel mai Bun Film din Competiţia Internaţională), Festivalul Internaţional de Film din Miami (Menţiunea specială a Juriului şi Premiul Cineuropa), Festivalul Internaţional de Film Transilvania (Cea mai bună Regie şi Cel mai bun Actor în rol principal), Festivalul de Film de la Zagreb (Menţiunea Specială a Juriului).

Lungmetrajul de ficţiune Medalia de onoare este o coproducţie Scharf Advertising, Pandora Film şi Abis Studio, realizată cu spriinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Arte/ZDF, Eurimages, HBO România, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Abis Studio şi Teleclub.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook