6 noiembrie 2012

Prezenţa românească la Festivalul de Film din Cottbus 2012

În perioada 6-11 noiembrie 2012 se desfăşoară a 22-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film Est-European de la Cottbus, Germania, dedicată producţiilor cinematografice de calitate provenite din Europa de Est. România este reprezentată şi anul acesta de o serie de producţii recente.

Filmul „O lună în Thailanda“, în regia lui Paul Negoescu, a fost invitat în competiţia de lungmetraj a festivalului. „O lună în Thailanda“ spune povestea lui Radu (interpretat de Andrei Mateiu), care, în noaptea de Revelion, realizează ca nu e mulţumit cu viaţa lui şi decide să se despartă de prietena sa. El porneşte într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureştene, în căutarea fostei iubite, însă marea sa dilemă este dacă femeia alături de care alege să îşi petreacă viaţa este şi marea lui dragoste.

În cadrul competiţiei de scurtmetraj participă din România tot regizorul Paul Negoescu cu pelicula „Orizont”, precum şi „BLU”, în regia lui Constantin Nicolae Tănase.

Totodată Festivalul Internaţional de Film Cottbus prezintă în cadrul secţiunii Fokus – Osteuropa der Regionen pelicula „După dealuri“, regia semnată de Cristian Mungiu, şi „Păcătoasa Teodora“, regizat de Anca Hirte.

Festivalul Internaţional de Film de la Cottbus a fost înfiinţat în 1991, cu intenţia de a face simţită prezenţa filmelor din Europa de Est pe piaţa germană şi de a urmări cum reflectă regizorii din fostele ţări socialiste schimbările sociale şi politice din statele lor de provenienţă. Cottbus a fost ales ca loc al acestui festival datorită tradiţiei universitare, precum şi aşezarea centrală a oraşului în regiunea minorităţii sorbe.

De la înfiinţarea sa, festivalul s-a dezvoltat ca un important punct de întâlnire între scena de film est şi central europeană şi cea germană. Forumul industriei filmului „Connecting Cottbus” reprezintă de mai bine de 10 ani o platformă de concretizare a nenumăratelor proiecte comune de film ale producătorilor din Germania şi Europa de Est. Revista Variety a enumerat Festivalul de la Cottbus printre cele mai importante 50 de festivaluri din întreaga lume.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook