19 decembrie 2019

Soții

Teatrul Odeon din Bucureşti în parteneriat cu Centrul Europe Direct Botoșani şi Asociaţia Europaeus (Roma) prezintă publicului românesc în premieră absolută spectacolul „Soții” („Gli sposi”), despre cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu, interpretați de actorii Elvira Frosini și Daniele Timpano. Spectacolul are loc duminică, 22 decembrie 2019, ora 19:30, la Sala Studio, o dată-simbol care marchează 30 de ani de la căderea regimului comunist. După spectacol are loc o dezbatere cu publicul, moderată de Mihaela Michailov, critic de teatru şi dramaturg.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 martie 2018

Întâlnire cu Michelle Cuevas

Pasionații de povești, începători și inițiați, sunt invitați la o întâlnire memorabilă cu autoarea Michelle Cuevas, sâmbătă, 31 martie 2018, de la ora 12:00, la Librăria Cărturești Carusel din București.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 noiembrie 2016

Fetiţa soldat

În zilele de 5 și 6 noiembrie 2016, la Sala Mică a Teatrului Național are loc premiera unui nou spectacol din cadrul Programului 9G la TNB, „Fetița soldat” de Mihaela Michailov, piesă regizată de Silvia Roman. Dacă autoarea textului este un nume deja cunoscut în spațiul teatral, textele ei fiind montate și premiate, regizoarea Silvia Roman, cu acest spectacol, se află chiar la debut. În 2015, și-a susținut licența la U.N.A.T.C. cu spectacolul „Woyzeck” de Büchner.

afist_teatru

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 17 octombrie 2013

Weekend de teatru românesc la Karlsruhe

Institutul Cultural Român din Berlin organizează în parteneriat cu Badisches Staatstheater Karlsruhe şi Teatrul German de Stat din Timişoara, între 18 şi 20 octombrie 2013, weekendul teatral românesc „Neues Theater aus Rumänien“ la Karlsruhe.
Evenimentul are loc în cele două săli ale prestigiosului teatru de stat din Karlsruhe, cu 400, respectiv 150 de locuri, și include două spectacole de teatru, o lectură scenică și o instalație.

Weekend-ul teatral propus teatrului din Karlsruhe de către ICR Berlin se adresează unui public larg german și aduce în lumina reflectoarelor talentele și dramaturgia originală românească contemporană.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 noiembrie 2012

Many Years After…

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă „Many Years After…”, primul festival de teatru, dans și performance din România și Republica Moldova, pe cele trei scene ale teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin. În intervalul 13-16 decembrie 2012, publicul berlinez are ocazia de a urmări spectacolele de teatru documentar „X milimetri din Y kilometri” de Gianina Cărbunariu, „Clear History” de Nicoleta Esinencu și „Capete înfierbântate” de Mihaela Michailov, regia David Schwartz, precum și spectacolul de dans „Romanian Dance History VI”, performance-ul „Duet” de Sergiu Matiș și Vlaicu Golcea, instalația Alexandrei Pirici „Global Exoticism” și dezbaterea „Critical Spaces”. Spectacolele de teatru vor fi supratitrate în limba germană.

Selecția a fost întocmită de Aenne Quiñones în urma vizionării a zeci de spectacole și a unei vizite de cercetare la Festivalul Temps D’Images din Cluj.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 mai 2012

Eastern European Playwrights: Women Write the New

În 24 mai 2012, Institutul Cultural Român din New York prezintă în colaborare cu compania Immigrants’ Theatre Project o seară de spectacole lectură cu piese semnate de Vera Ion şi Mihaela Michailov. Evenimentul face parte din cadrul suitei de spectacole lectură Eastern European Playwrights: Women Write the New, alături de alte piese din Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Serbia şi Slovacia, care celebrează 30 de ani de existenţă a prestigioasei organizaţii The League of Professional Theatre Women, dedicate sprijinului şi promovării femeilor din teatrul profesionist newyorkez.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii