27 noiembrie 2012

Many Years After…

Institutul Cultural Român din Berlin prezintă „Many Years After…”, primul festival de teatru, dans și performance din România și Republica Moldova, pe cele trei scene ale teatrului HAU Hebbel am Ufer din Berlin. În intervalul 13-16 decembrie 2012, publicul berlinez are ocazia de a urmări spectacolele de teatru documentar „X milimetri din Y kilometri” de Gianina Cărbunariu, „Clear History” de Nicoleta Esinencu și „Capete înfierbântate” de Mihaela Michailov, regia David Schwartz, precum și spectacolul de dans „Romanian Dance History VI”, performance-ul „Duet” de Sergiu Matiș și Vlaicu Golcea, instalația Alexandrei Pirici „Global Exoticism” și dezbaterea „Critical Spaces”. Spectacolele de teatru vor fi supratitrate în limba germană.

Selecția a fost întocmită de Aenne Quiñones în urma vizionării a zeci de spectacole și a unei vizite de cercetare la Festivalul Temps D’Images din Cluj.

Producția Asociației Colectiv A „X milimetri din Y kilometri“ de Gianina Cărbunariu va fi prezentată în deschiderea festivalului, începând cu ora 19:30, precum și în data de 14 decembrie, de la aceeași oră. Distribuția este formată din actorii Toma Dănila, Paula
Gherghe, Mădălina Ghițescu, Rolando Matsangos. Spectacolul va fi prezentat în sala HAU1, remodelată pentru 100 de locuri.

„Clear History” de Nicoleta Esinencu, cu Veaceslav Sambriş, Doriana Talmazan și Irina Vacarciuc, va fi prezentat în seara de deschidere, de la ora 21:00, în continuarea reprezentației cu „X milimetri din Y kilometri“. „Clear History” va mai avea o reprezentație, în data de 14 decembrie, de la ora 19:30. „Clear History” este produs în cooperare cu Centrul Cultural German Accente și susținut de ERSTE Foundation.

„Capete înfierbântate” de Mihaela Michailov, în regia lui David Schwartz – monolog în interpretarea actorului Alexandru Potocean – este al treilea spectacol de teatru din programul festivalului. La Berlin sunt programate două reprezentații, în zilele de 15 și 16
decembrie, de la ora 19:00.

Festivalul „Many Years After…” este realizat de Teatrul HAU Hebbel am Ufer în colaborare cu Institutul Cultural Român din Berlin, Allianz Kulturstiftung, Goethe-Institut, Ambasada României la Berlin și Căminul Cultural București.

Teatrul HAU Hebbel am Ufer din Berlin este cel mai important teatru de proiecte din Berlin, care prezintă în fiecare an sute de spectacole din întreaga lume, semnate de cei mai importanți creatori de artele spectacolului ai momentului. „Many Years After…” este primul festival organizat de teatrul HAU Hebbel am Ufer sub noua direcțiune, asigurată de Annemie Vanackere. De la redeschiderea HAU, în noiembrie 2012, în cele trei săli ale teatrului au fost prezentate spectacole de Jérôme Bel, Gob Squad, Wunderbaum, Schwalbe, Nature Theater of Oklahoma, Kornél Mundruczó. În luna decembrie, alături de artiștii români vor mai prezenta spectacole Ivo Dimchev, Meg Stuart, Fabian Hinrichs, Andrea Božić, Leonardo Moreira, Kris Verdonck.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook