26 martie 2014

La limita de jos a cerului – la Berlin

Institutul Cultural Român din Berlin inițiază în anul 2014 seria de proiecții de film „New Romanian Films”, care prezintă cele mai recente filme românești, inedite pentru publicul german. La proiecție sunt invitati regizorii români de film, care vor purta, după vizionare, un dialog cu publicul prezent. Astfel ICR Berlin creează o platformă de prezentare a celor mai recente filme românești într-un cinematograf de artă din capitala germană.

Deschiderea seriei are loc pe 27 martie 2014, de la ora 18:00, în cinematograful FSK din Berlin Kreuzberg, cu pelicula ”La limita de jos a cerului”, în regia lui Igor Cobileanski, care îi are în distribuţie pe Igor Babiac, Ela Ionescu, Sergiu Voloc, Igor Caras-Romanov, Angela Ciobanu. Regizorul Igor Cobileanski va fi prezent la proiecție. Intrarea la film este liberă pentru elevi și studenți.

Viorel (interpretat de Igor Babiac) este un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă…

Filmul a fost selectat în competițiile oficiale ale festivalurilor de la Karlovy Vary/Cehia, Varșovia/Polonia, Kiev/Ucraina, precum și de la Cottbus/Germania, unde a primit anul trecut premiul criticii internaționale.

Igor Cobileanski s-a născut pe 24 februarie 1974 în Comrat, Republica Moldova. După roluri mici de actorie, studiază între 1991 şi 1994 la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. În 1993 absolvă un stagiu de practică la Radio France Outre-Mer în Paris. Din 1999 lucrează ca regizor şi realizează scurtmetrajele documentare „Murind pentru Madrid” (1999) şi „Răsăritul Bălţilor” (2000), urmate de scurtmetrajul „Atâţia oameni diferiţi” (2002).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook