15 aprilie 2014

Love Building – la Berlin

Pe data de 17 aprilie 2014, de la ora 18:00, Institutul Cultural Român din Berlin prezintă în cadrul programului „New Romanian Films” debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină, filmul „Love Building„. Regizoarea va fi prezentă la proiecţie şi va participa la o discuţie cu publicul prezent. Proiecţia are loc cu subtitrare în limba engleză.



ICR Berlin a inițiat în anul 2014 seria de proiecții de film „New Romanian Films”, care invită cele mai recente filme românești, inedite pentru publicul german. La proiecție sunt invitati regizorii români de film, care poartă, după vizionare, un dialog cu publicul prezent. Astfel ICR Berlin creează o platformă de prezentare a celor mai recente filme românești într-un cinematograf de artă din capitala germană, și anume fsk Kino. Acesta face parte din rețeaua Europa Cinemas, finanțată de programul MEDIA al Uniunii Europene. Are în componență două săli de proiecție, una cu 100 de locuri, cealaltă cu 57. Proiecțiile ICR Berlin au loc în sala mare.

„Love Building” este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare” relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

Iulia Rugină, născută în 1982, a studiat regia de film şi televiziune la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” din Bucureşti, între 2002 şi 2006. În 2011 a absolvit un master în arta regiei de film, în cadrul aceleiaşi facultăţi. Până în prezent, Iulia Rugină a semnat regia a 8 scurtmetraje şi 3 mediumetraje, pentru majoritatea dintre ele fiind şi co-scenarist. În total filmele pe care le-a regizat au fost proiectate în cadrul a peste 50 de evenimente de film din 13 ţări. „Love building” este debutul ei în lungmetraj, care a fost deja distins cu mai multe premii internaţionale (Festivalurile internationale de la Varşovia, Thesalonik şi altele).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook