11 septembrie 2014

Ileana Surducan la Graphic Novel Day în Berlin

Pe data de 14 septembrie 2014, de la ora 16:00, Institutul Cultural Român din Berlin prezintă în parteneriat cu Festivalul de Literatură din Berlin, dezbaterea ”Depășirea granițelor – artiști de bandă desenată între ilustrație, narațiune secvențială și artă contemporană”, la impozanta Haus der Berliner Festspiele. La discuție participă artista clujeană Ileana Surducan și artistul italian Stefano Ricci. Evenimentul este moderat de către jurnalistul german Lars von Törne.

După prezența lui Alexandru Ciubotariu la Graphic Novel Day în 2011 și a artistei Veronica Solomon în anul 2012, ICR Berlin o aduce acum în capitala germană pe Ileana Surducan, pentru a susține o prezentare a lucrărilor proprii și a situației romanului grafic din România și pentru a participa la o dezbatere cu publicul prezent.

”Graphic Novel Day” este un proiect iniţiat şi organizat de EUNIC Berlin în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin, din perioada 10-21 septembrie 2014. Anul acesta participă la eveniment 11 autori de nuvelă grafică din întreaga lume.

Ileana Surducan este o artistă româncă, liber-profesionistă în domeniul ilustrației și al benzii desenate. A studiat Arta la Universitatea din Cluj-Napoca. A publicat albume în Franța și a participat la diverse festivaluri internaționale de benzi desenate.

Internationales Literaturfestival (Festivalul Internaţional de literatură) de la Berlin (este un eveniment de prestigiu, aflat deja la a paisprezecea ediţie, în cadrul căruia sunt invitaţi scriitori, critici, editori foarte importanţi pentru a susţine lecturi publice, discuţii. Festivalul Internaţional de Literatură este susţinut de Fundaţia de Artă şi Politică Peter Weiss, de Berliner Festspiele şi Haus der Kulturen der Welt. Se află sub patronajul comisiei UNESCO, iar finanţarea este asigurată de Hauptstadtkulturfonds.

Haus der Berliner Festspiele este un spațiu tradițional pentru evenimente culturale în capitala Germaniei, care face parte din patrimoniul arhitectural al orașului. Cu o capacitate de 1.000 de locuri, acesta găzduiește secțiuni de program ale unor importante manifestări , printre care Festivalul Internațional de Literatură, Festivalul Internațional de Film sau diverse spectacole de teatru și dans.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook