13 septembrie 2016

Participarea românească la Festivalul Internaţional de Literatură de la Berlin

Scriitorii Varujan Vosganian și Cătălin Dorian Florescu sunt invitați pentru a doua oară la prestigiosul Festival Internațional de Literatură din Berlin, care are loc anul acesta între 7 și 17 septembrie 2016 la Haus der Berliner Festspiele și în diverse biblioteci din oraș. Institutul Cultural din Berlin susține, în calitate de partener al evenimentului, prezența la eveniment a celor doi scriitori.

În data de 14 septembrie, la Biblioteca Heinrich von Kleist, scriitorul româno-elvețian Cătălin Dorian Florescu prezintă cel mai recent volum al său, „Der Mann, der das Glück bringt” („Bărbatul care aduce fericirea”), publicat în 2016 la editura germană C.H.Beck. Romanul îl plimbă pe cititor prin lumea newyorkeză a începutului de secol XX și prin universal magic al Deltei Dunării. Un roman tragic și comic deopotrivă, un omagiu adus încercării oamenilor de a-și căuta norocul și de a supraviețui în condiții de criză.

În data de 17 septembrie la Haus der Berliner Festspiele are loc o lectură cu scriitorul Varujan Vosganian și traducătorul său în limba germană Ernest Wichner. Lectura este dedicată ultimului său volum de povestiri „Jocul celor o sută de frunze” publicat anul acesta la editura austriacă Zsolnay. Cele şase povestiri ale volumului vorbesc despre neliniști, căutări şi despre traumele rămase nevindecate. Cartea ne previne că atunci când memoria ca stare de luciditate nu se regăseşte în prezentul nostru viitorul nu va fi decât o reîntoarcere în trecut.

Prestigiosul Festival Internațional de Literatură din Berlin se află deja la cea de-a șaisprezecea ediție. În cele 11 zile de festival, publicul berlinez are ocazia de întâlni peste 190 autori din întreaga lume, între care se numără și nume faimoase precum Alain de Botton (Franța), Colm Tóibín (Irlanda), César Aira (Argentina), Liao Yiwu (China), Alissa Ganijew (Rusia), Emmanuel Carrère (Franța), Uzma Aslam Khan (Pakistan/SUA) sau Nir Baram (Israel).

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook