3 iulie 2014

Oana Cătălina Chiţu la Donaufest 2014

În perioada 4-13 iulie 2014, are loc cea de-a 9-a ediţie a festivalul internaţional Donaufest, eveniment de amploare care se desfăşoară o dată la doi ani, în oraşele Ulm şi Neu-Ulm, pe ambele maluri ale Dunării.

Institutul Cultural Român din Berlin, în calitate de partener al festivalului, sprijină participarea românească la ediţia din acest an. Donaufest 2014 acordă un loc de cinste culturii din România, invitând-o pe Oana Cătălina Chiţu şi ansamblul său muzical format din şapte instrumentişti să susţină un concert special, de gală, cu cântece tradiţionale româneşti, din repetoriul renumitei cântăreţe Maria Tănase, cea mai mare voce a cântecului popular românesc. Concertul se desfăşoară în data de 5 iulie, cu începere de la ora 19:00, în sala mare a centrului Edwin-Scharff-Haus din Neu-Ulm.

Festivalul Donaufest aduce în faţa publicului, pe o perioadă de zece zile, un program cultural foarte divers. Prin intermediul unor evenimente din domenii precum muzică, dans, literatură şi arte vizuale, sunt prezentate multiple aspecte culturale ale statelor riverane Dunării. Artiştii care participă la festival provin din toate ţările ale căror teritorii sunt traversate de apele Dunării. Vizitatorii au ocazia să admire meşteşuguri autentice, muzică tradiţională şi specialităţi culinare din diferite zone şi ţări care fac parte din acest areal geografic. Fiind cunoscut nu numai pe plan regional şi naţional, dar şi la nivel internaţional, festivalul se bucură de o participare foarte numeroasă, numărul de vizitatori al ultimei ediţii depăşind 300.000.

Oana Cătălina Chiţu a studiat pianul, jazzul şi canto. S-a stabilit la Berlin după 1990, unde a fondat ansamblul de muzică balcanică „Romenca” împreună cu acordeonistul sârb Dejan Jovanovic. Oana Cătălina Chiţu a devenit un nume cunoscut al lumii muzicale internaţionale, impunându-se în 2008 cu albumul „Bucharest Tango”, produs de casa germană de producţie Asphalt Tango. Pe acest album Oana Chiţu interpretează tangouri româneşti din perioada interbelică, într-o inedită prelucrare şi combinaţie cu elemente de folclor şi jazz. În anul 2013 a lansat un nou album, „Divine”, dedicat repertoriului renumitei cântăreţe Maria Tănase.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook