10 septembrie 2015

Alexandra Gavrilă la Graphic Novel Day 2015

Ediţia din 2015 a manifestării Graphic Novel Day se bucură de participarea artistei Alexandra Gavrilă. Graphic Novel Day este un proiect iniţiat şi organizat de către EUNIC Berlin în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură de la Berlin (Internationales Literaturfestival Berlin) – un eveniment de prestigiu, aflat deja la a cincisprezecea ediţie – care are loc în perioada 9-19 septembrie 2015. Graphic Novel Day reuneşte anual artişti de bandă desenată din diferite ţări, care au şansa să îşi prezinte lucrările, să discute cu publicul şi cu alţi artişti. Instititutul Cultural Român din Berlin, în calitate de membru EUNIC Berlin, este unul dintre fondatorii evenimentului, susţinând încă de la iniţierea acestuia, în anul 2011, participarea artiştilor români.

Fructe negre de padure

Pe data de 12 septembrie 2015, cu începere de la ora 15:30, artista Alexandra Gavrilă participă la dezbaterea intitulată „Comics at the Crossroads – Wechselwirkung zwischen Comics und anderen Kunstformen”, alături de autorii Sara Colaone (Italia), Filipe Melo (Portugalia), Olivier Schrauwen (Belgia) şi Maciej Sienczyk (Polonia). Evenimentul are loc la Institutul Francez din Berlin şi este moderat de către jurnalistul german Lars von Törne, redactor la renumitul ziar Tagesspiegel.

Dezbaterea este urmată de vernisajul expoziţiei „Graphic Novels aus Europa”, care prezintă extrase din lucrările autorilor participanţi la Graphic Novel Day. Artista Alexandra Gavrilă este prezentă cu trei planşe care prezintă o parte din banda sa desenată intitulată „Fructe negre de pădure“, inclusă în cadrul volumului colectiv „Ţara desenată: întâmplări cu şi despre Germania“ (Cluj-Napoca, 2014). Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 14 noiembrie 2015.

Alexandra Gavrilă a studiat design vestimentar la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca şi la Academia de Artă din Łódź. Un workshop la Centrul Cultural Francez din Cluj a adus-o mai aproape de banda desenată ca mijloc de expresie. În lucrările ei, Alexandra Gavrilă explorează posibilele legături dintre bandă desenată, ilustraţie de carte, design vestimentar şi broderie. Benzile sale desenate au fost incluse în volumele colective „Ţara desenată: întâmplări cu şi despre Germania“ (Cluj-Napoca, 2014), „The Book of George“ (Hardcomics, Bucureşti, 2010), „Urban Comics made in Cluj“ (Cluj-Napoca, 2012). Alexandra Gavrilă a participat cu bandă desenată şi ilustraţii în publicaţii poloneze, franceze şi româneşti, printre care amintim Revista Comics, Tataia, Glorioasa Fanzină, Deus ex Machina, Decât o Revistă, Romania Insider. Lucrările sale au fost expuse în expoziţii colective în România, Germania, Ungaria, Croaţia şi Serbia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook